Apple Airpods 3 Review

Apple Airpods 3 Review

De Apple Airpods 3 zijn dé oordopjes waar veel Apple-fans op hoopten. Deze earbuds beschikken namelijk over veel updates waar al langer om gevraagd werd. Het verfrissende design en betere kwaliteit maken deze oordopjes de upgrade waard!

Waarom de Apple AirPods 3

De Apple Airpods 3 zijn de laatste draadloze oordopjes in de line-up van Apple. Ze beschikken dus over een aantal mooie upgrades ten opzichte van zijn voorganger; de Apple Airpods 2. 

De Airpods 2 zaten erg luchtig in de oren waardoor ze bij sommige gebruikers nogal snel uit de oren vielen, daar heb je bij de AirPods 3 een stuk minder last van. Daarnaast is de geluidskwaliteit verbeterd en beschikken deze oordopjes over een aantal nieuwe functies.

Voor wie zijn deze earbuds?

Deze oordopjes zijn gemaakt voor de echte liefhebbers van de Apple producten. Zoals altijd zorgt Apple weer voor een naadloze samenwerking tussen de producten. Waardoor deze Airpods 3 een mooie aanvulling zijn op je Apple-verzameling!

Wel blijven de AirPods Pro de toppers onder de oordopjes van Apple wanneer je graag echt helemaal opgaat in de muziek. Deze sluiten de oren écht volledig af en ze beschikken over Noise Cancelling, waardoor je echt geen last meer hebt van omgevingsgeluid.

Functionaliteiten & voordelen

Compleet nieuw design

Het design van deze generatie is compleet vernieuwd. Apple heeft voor de nieuwe pasvorm duizenden oren uitgemeten en scans uitgevoerd. Waardoor de AirPods 3 stukken beter (blijven) zitten dan de voorganger, aangezien hier nog veel klachten over waren.

Het grootste verschil in design met het grote broertje; de AirPods Pro, is dat deze AirPods 3 niet beschikken over de siliconen opzetstukjes. Maar hierbij heeft iedereen een persoonlijke voorkeur in wat ze fijner vinden.

Ten opzichte van de AirPods 2 is de steel van deze oordopjes een stuk kleiner. Daarnaast werken de knopjes om je muziek te bedienen beter dan eerst. Het zijn gewoon hele fijne en compacte oortjes die veel gebruiksgemak bieden.

Apple Airpods 3

Betere geluidskwaliteit

De nieuwe AirPods beschikken (helaas?) niet over Noise Cancelling, wat je wel vindt bij de AirPods Pro. Maar desondanks is de geluidkwaliteit wel duidelijk verbeterd; met Spatial Audio als nieuwe functie.

Het geluid uit de AirPods 3 klinkt een stuk helderder dan de vorige generaties. Daarnaast klinken de tonen minder dof, waardoor de zang beter te verstaan is. De bas is ook verbeterd, waardoor je bijna geen last hebt dat de oordopjes je oren niet volledig afsluiten.

Spatial Audio is de nieuwe audiotechniek van Apple. Hiermee klinkt het alsof de audio vanuit een specifieke richting komt; van dichtbij, ver weg of rechts/links. Let op: apps en video’s moeten deze techniek wel ondersteunen. 

Met de automatische equalizer passen de AirPods 3 de klanken automatisch aan naar de beste instellingen. Dit doen ze doormiddel van een microfoon die geplaatst is aan de oor-zijde.

Zweet en waterbestendig

De AirPods 3 beschikken over de IPX4-classificatie, wat betekent dat ze spatwaterdicht zijn. Loop je ineens door een dikke hoosbui? Dat zal geen probleem zijn voor deze AirPods!

Ook tijdens intense sportsessies is de angst dat je AirPods zullen verdrinken in het zweet onnodig. Na het sporten maak je ze eenvoudig weer schoon met een vochtige doek.

Makkelijk te bedienen

Op de steel van de AirPods zit een druksensor waarmee je verschillende handige functies bedient:

  • Audio afspelen/pauzeren: Eén druk op de knop.
  • Volgende nummer: Twee drukken op de knop.
  • Vorige nummer: Drie drukken op de knop.
  • Een gesprek aannemen/ophangen: Eén druk op de steel bij binnenkomende gesprek.
  • Siri activeren: Knop ingedruk houden.

Voor het aanpassen van het volume zal je helaas nog steeds de telefoon uit je zak moeten halen, of je vraagt het simpelweg aan Siri.

airpods druksensor

Lang luisteren naar jouw favoriete tunes

Volledig opgeladen gaan de AirPods 3 ongeveer tot 6 uur mee, waardoor je niet hoeft te stressen om een lege batterij. Als de batterij toch leeg is heb je in de oplaad nog ongeveer 24 uur aan luisterplezier zitten. Met 5 minuten opladen kan je maar liefst weer één uur lang luisteren!

Bij het bestellen kan je kiezen uit twee verschillende oplaadcases; de normale oplaadcase en de MagSafe opladercase. De normale oplaadcase is zoals jullie die kennen draadloos en met de Lightning-kabel op te laden. De MagSafe oplaadcase is vanzelfsprekend ook op te laden met de MagSafe oplader.

Handige functies

Binnen enkele seconden verbonden
Houd de oordopjes een paar centimeter van je iPhone, iPad of Macbook af, en ze zullen direct verbinden. 

Spatial Audio
Met Spatial Audio komt het geluid in je oordopjes tot leven. Vooral bij het kijken van video’s is dit een erg interessante functie.

Zoek mijn AirPods
Raak jij je oordopjes altijd kwijt? Met deze functie kan je de oordopjes gemakkelijk terugvinden met een ander Apple product. 

Media stopt automatisch
Wanneer je de AirPods uit je oren haalt stopt alle media automatisch met afspelen. De nieuwe sensor scant je oren, waardoor deze zich niet meer vergist tussen oor of broekzak.

Wat vinden anderen?

De specialist van Coolblue schrijft over ‘grote verbeteringen’, wat wij ook zeker kunnen bevestigen. Hij is vol lof over de nieuwe pasvorm, het compacte design en de functies. Alleen is hij nog niet helemaal te spreken over de bas in de oortjes.

Conclusie

Concluderend zijn dit hele fijne oortjes met veel verbeteringen ten opzichte van de voorganger(s). Voor een upgrade vanaf de vorige generaties zijn deze oortjes dus ook zeker aan te raden.

De geluidskwaliteit is erg goed, ze blijven goed zitten in de oren en werken fantastisch samen met al je Apple producten. Wel vinden sommige gebruikers de bas niet sterk genoeg, omdat de oordopjes je oren niet volledig afsluiten. 

Wil je toch genieten van een sterke bas, een nóg betere pasvorm en een volumeregelaar op de oortjes zelf? Dan is het misschien toch beter om te kijken naar de AirPods Pro.

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.