Bose Sport Earbuds Review

Bose Sport Earbuds review

‘Ontwikkeld voor je beste work-out ooit’ vertelt Bose op hun website. Wij namen de proef op de som tijdens het testen van deze oordopjes, en wij waren positief verrast over de kwaliteit en mogelijkheden!

Waarom de Bose Sport Earbuds?

Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit op de huidige markt zit je bij Bose zeker goed. Bose werd in 1964 opgericht met de slogan; better sound through music. Al decennialang leidt Bose daardoor de high-end markt op gebied van audio-apparatuur en luidsprekers. 

Bose heeft deze oortjes ontwikkeld voor je beste work-out ooit. Door het levensechte geluid raak je extra gemotiveerd om te knallen tijdens het sporten. En door de verschillende eartips die meegeleverd worden vallen de earbuds ook niet uit je oren tijdens je training.

Voor wie zijn deze earbuds?

De earbuds zijn perfect voor de sporter die comfortabel van high-end kwaliteit geluid wil genieten. We kennen allemaal wel de ergernis van de oortjes die tijdens het sporten steeds los gaan zitten of steeds uit je oren vallen. Met de Bose Sport Earbuds is dat verleden tijd!

In weer en wind, deze oordopjes zijn niet bang voor een beetje water. Ze zijn spatwaterdicht, waardoor je niet hoeft te vrezen dat de oortjes sneuvelen door een beetje zweet of een harde regenbui.

Bose Sport Earbuds

Functionaliteiten & voordelen

Motivatie door je oren heen

De Bose Sport Earbuds zorgen voor een fantastisch geluid in een compact ontwerp. De volumeafhankelijke Active EQ versterkt de hoge en lage tonen automatisch, zodat de muziek tijdens je training op elk volume goed blijft klinken. Want zeg nou eerlijk; bij die laatste kilometer kan je je muziek op maximaal volume vaak goed gebruiken.

Jij beweegt, zij blijven op hun plek

De earbuds worden standaard geleverd met de StayHear™ Max-oortips in drie verschillende maten. Hierdoor kan je de oortjes altijd perfect bijstellen naar de maat van je oren. Deze oortips zijn gemaakt van zacht silicone, waardoor de gevoelige plekjes in je oren niet gaan irriteren. 

Met de juiste maat oortip wordt de gehoorgang maximaal afgesloten, waardoor de diepe bas in de muziek nog beter klinkt. Met deze diepe bas en het afgesloten omgevingsgeluid brengt de muziek nog meer impact en emoties. Hierdoor ga je dus écht helemaal op in de muziek tijdens het sporten.

Water of zweet? Geen probleem!

Een harde regenbui tijdens je hardloopsessie is geen enkel probleem voor deze earbuds van Bose. De oortjes zijn namelijk IPX4-geclassificeerd. Dit betekent dat ze gerust een plens water kunnen hebben.

Na een intensieve sportsessie waarbij veel gezweet is maak je ze eenvoudig schoon met een vochtige doek, ideaal toch?

Eenvoudige touchbediening

Alle nodige functionaliteiten bedien je gemakkelijk met je vingers. Beantwoord oproepen, speel muziek af, spoel het nummer door of pauzeer met een klik op je oortje. 

Met Spotify Tap™ hoef je je telefoon niet meer uit je zak te halen om de surfen door je favoriete nummers. Door dubbel te tikken op je linkeroortje ga je naar je laatste luistersessie. Dubbeltik nogmaals en Spotify zal automatisch een nieuwe afspeellijst afspelen op basis van je luistergeschiedenis. 

Deze functie moet je wel eerst instellen binnen de Bose Music-app. Wat je allemaal nog meer kan binnen deze app vertellen we zometeen nog meer over.

Prima batterijduur

De batterijduur is niet fantastisch, maar zeker meer dan voldoende voor de gemiddelde luisteraar. Na volledig opladen gaan de oortjes ongeveer vijf uur lang mee. Zijn ze helemaal leeggeluisterd? Dan kan je na een kwartiertje opladen in de case alweer twee uur lang luisteren.

De oplaadcase laad je weer op met de (meegeleverde) USB-C kabel. Daarnaast is het doosje ook draadloos op te laden.

Bose Music-app

In de app van Bose pas je de QuietComfort® Earbuds precies aan naar jouw wensen. Hier schakel je eenvoudig tussen de verschillende Bluetooth apparaten waarmee jij de oortjes gebruikt. 

Daarnaast kan je het het stroomverbruik controleren, je favoriete spraak-assistent instellen en je eigen snelkeuzeopties maken.

Duidelijke (telefoon)gesprekken

Je work-out onderbreken omdat je gebeld wordt is verleden tijd. Met een dubbeltik op je rechter oordopje kan je inkomende gesprekken gemakkelijk opnemen en beëindigen. 

De Bose Sport Earbuds beschikken over een setje van kwalitatieve microfoons, waardoor de beller aan de andere kant van de lijn jou goed kan verstaan. De microfoonarray met beamforming scheidt jouw stem ook nog eens van al het storende omgevingsgeluid.

Wat vinden anderen?

Wij zijn erg tevreden over deze earbuds, maar het is natuurlijk ook belangrijk om te kijken wat anderen van de Sport Earbuds vinden. 

Jan liet een review achter op Coolblue, waarmee wij het zeker eens zijn! Jan schreef: “Ik heb deze oordopjes voornamelijk aangeschaft voor tijdens het hardlopen en fietsen. Het gebruiksgemak tijdens het sporten is groot. Ze blijven goed zitten en zijn waterdicht. Daarnaast is het bereik van bluetooth goed en tevens is de kwaliteit van de muziek zoals je van Bose gewend bent; goed.”

bose earbuds

Conclusie

Concluderend zijn dit hele fijne oortjes voor de sporter die van kwaliteit houdt. De geluidskwaliteit is goed, zoals je inderdaad van Bose gewend bent. Ze vallen niet uit tijdens een intensieve work-out, je hoeft niet bang te zijn voor een plensbui en je bedient alles eenvoudig met klikken op de oortjes.

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.