Razer Hammerhead Hyperspeed review

razer hammerhead

Wat is mijn mening over de Razer Hammerhead Hyperspeed? Er zijn veel draadloze oordopjes op de markt. Een goed paar uitzoeken is een hele uitdaging. In deze Razer Hammerhead Hyperspeed review geef ik je mijn eerlijke mening over deze earbuds. Waar kun je de Razer Hammerhead Hyperspeed het beste voor gebruiken?

De Razer Hammerhead Hyperspeed

De Razer Hammerhead Hyperspeed staat momenteel bekend als de beste gaming earbuds op de markt. Ze hebben de PlayStation aesthetic, beschikken over ANC en 2.4GHz draadloze technologie. Ideaal voor je gaming sessie buitenshuis dus. 

Voor wie is de Razer Hammerhead Hyperspeed geschikt?

De Razer Hammerhead Hyperspeed is ontworpen voor gamers die fijne oordopjes zoeken. Wanneer je bij vrienden gaat gamen, is het niet handig om een hele headset mee te sjouwen. Zeker niet wanneer je nog een hele dag voor de boeg hebt. Gaming earbuds zijn hier de perfecte oplossing voor.

Razer Hammerhead Hyperspeed

De functionaliteiten

Tijdens het testen van de Razer Hammerhead Hyperspeed heb ik gelet op een aantal dingen. Zo vind ik het belangrijk dat de geluidskwaliteit goed is, de earbuds beschikken over ANC, de microfoon fijn werkt en of de earbuds makkelijk te verbinden zijn.

Design

De Razer Hammerhead Hyperspeed zijn wit of zwart van kleur en hebben een zwarte cirkel in het midden van de earbud. Hier staat het logo van Razer op. Het leuke aan het design van deze earbuds is dat je zelf de kleur van het logo kunt bepalen.

De oplaadcase

De klassieke witte (of zwarte) oplaadcase heeft in het midden het logo van PlayStation afgebeeld. De binnenkant van de oplaadcase is zwart. De case is licht qua gewicht, hij is namelijk maar 56 gram inclusief de earbuds.

De pasvorm

Niet te vergeten is de pasvorm van de earbuds. Het is niet fijn als de oordopjes om de haverklap uitvallen. Persoonlijk vind ik de pasvorm van de Razer Hammerhead Hyperspeed heel comfortabel. De oordopjes vallen niet uit en doen geen pijn na langer gebruik. Ze voelen voor mij geen moment oncomfortabel aan. De oordopjes zijn licht in gewicht en je wisselt eenvoudig tussen verschillende maten oorkussens.

razer hammerhead hyperspeed

Geluidskwaliteit

Een van de aspecten waar ik het meest over te spreken ben, is de geluidskwaliteit van de Razer Hammerhead Hyperspeed. De oordopjes beschikken over een brede soundstage, wat inhoudt dat het geluid van meerdere kanten lijkt te komen. Het geluid klinkt niet te scherp, maar wel mooi helder. Hierdoor vind ik de Razer Hammerhead Hyperspeed erg fijn te gebruiken.

De microfoon

De Razer Hammerhead Hyperspeed earbuds beschikken over een omni-directionele microfoon. Dit houdt in dat de microfoon geluid opvangt vanuit alle directies. Handig voor als je aan het gamen bent, want dan kunnen je tegenstanders (of medespelers) je goed horen.

Verbinden

De Razer Hammerhead Hyperspeed verbind je via Bluetooth en USB-C/USB-A. De Razer Hammerhead Hyperspeed is dus te gebruiken voor alle apparaten die te verbinden zijn met Bluetooth of USB. De Razer Hammerhead Hyperspeed beschikt over de Bluetooth 5.2 versie.

Het belang van low-latency

Als je midden in je potje War Zone zit wil je natuurlijk niet dat je geluiden te laat aan hoort komen. Daarom is het belangrijk dat goede gaming earbuds beschikken over een low-latency modus. De Razer Hammerhead Hyperspeed maakt gebruik van 60ms low-latency. Dit is bovengemiddeld goed. Hierdoor zijn de oordopjes zeer geschikt voor het gamen.

fryrx1uacaiptvh

Ruisonderdrukking (ANC)

Nog een belangrijke functionaliteit die gaming earbuds moeten hebben is ruisonderdrukking, oftewel ANC (Active Noise Cancelling). Hierdoor is het makkelijker om je af te sluiten van je omgeving en je volledig te concentreren op je game.

Ambient mode

Door de ANC van de Razer Hammerhead Hyperspeed hoor je niks meer van je omgeving. Ook zit er een ambient mode op de earbuds, die je kunt inschakelen wanneer je wel je omgeving wilt horen.

Dual Environmental noise canceling

De Razer Hammerhead Hyperspeed beschikt over een microfoon die geluiden vanuit alle kanten oppakt. Daarnaast zit er een modus op de earbuds die achtergrondgeluiden volledig uitschakelt wanneer je praat. Wanneer je de oordopjes gebruikt ben je dus heel goed verstaanbaar.

Touch-control

Met de touch-control kun je de audio en ANC beheren. Vind je de gebaren van de touch-control niet fijn? Via de Razer Audio App kun je de commando’s aanpassen. Zo zet je de earbuds helemaal naar jouw hand.

Gevoelig

Wel moet ik erbij zeggen dat de touch-control van de Razer Hammerhead Hyperspeed heel gevoelig is voor aanrakingen en het weleens voorkomt dat de oordopjes een verkeerd commando oppikken.

De Razer Audio App

Hierboven heb ik de Razer Audio App benoemd. Deze app is te gebruiken wanneer je alle informatie over je oordopjes bij elkaar wilt hebben. De app is voornamelijk bedoeld om de audio van de earbuds makkelijk te besturen. Zo zijn bijvoorbeeld de commando’s aan te passen. De Razer Audio App is beschikbaar voor iOS en Android. Download de Razer Audio App hier onder. 

razer audio app

De kleuren aanpassen

De earbuds worden ondersteund met Razer Chroma RGB. Hierdoor is ook de kleur van de earbuds aan te passen via de app. Je kiest uit wel 16.8 miljoen kleuren.  Via de Audio Meter wordt de kleur van je earbuds aangepast aan het geluid. Soms worden er alleen meerdere kleuren snel achter elkaar getoond, wat ik persoonlijk niet mooi vond.

Batterijduur

Inclusief de case gaan de earbuds tot 30 uur lang mee. Met de ANC aan kun je tot 6,5 uur achter elkaar gebruik maken van de earbuds. Wanneer de earbuds leeg zijn laden ze snel op en kun je weer verder gamen.

Met welke apparaten kan ik de Razer Hammerhead Hyperspeed verbinden?

De Razer Hammerhead Hyperspeed verbind je naadloos met de PS4, PS5, PC, Mac, smartphones en gaming apparaten die gebruik maken van een Bluetooth verbinding. Bovendien kun je de earbuds verbinden met apparaten die over een USB-C of USB-A poort beschikken. Ook is er een versie van de Razer Hammerhead Hyperspeed speciaal voor XBOX-gebruikers.

Razer Hammerhead Hyperspeed

De prijs

Na alles gezegd te hebben, ben je vast benieuwd geworden naar hoeveel deze earbuds kosten. De Razer Hammerhead Hyperspeed zijn verkrijgbaar voor €162,-. Voor de beste gaming earbuds die er momenteel op de markt zijn, vind ik dit een hele goede deal. Alle functionaliteiten van de Razer Hammerhead Hyperspeed maken de prijs zeker waar.

Wat vinden anderen van de Razer Hammerhead Hyperspeed?

Gemiddeld wordt de Razer Hammerhead Hyperspeed beoordeeld met een 8. Gebruikers hebben het voornamelijk over de geweldige geluidskwaliteit, de pasvorm en de microfoon. Ook vinden gebruikers de Razer Hammerhead Hyperspeed makkelijk in gebruik. Ik ben het daar volledig mee eens.

Conclusie

Ik kan na het testen van de Razer Hammerhead Hyperspeed zeggen dat ik de oordopjes helemaal het geld waard vind. Vooral wanneer je een gamer bent en nog goede earbuds zoekt, kan ik de Razer Hammerhead Hyperspeed aanraden. Hopelijk heb ik al je vragen beantwoord in deze Razer Hammerhead Hyperspeed review.