Samsung Galaxy Buds 2 Pro Review

samsung galaxy buds 2 pro review

Samsung heeft met de Galaxy Buds 2 Pro zichzelf weer goed overtroffen; vooral de geluidskwaliteit en Active Noise Cancelling zijn beter dan ooit! Nieuwsgierig? Lees deze review snel door!

Waarom de Samsung Galaxy Buds 2 Pro?

Ik heb de Galaxy Buds 2 Pro een tijdje getest, en het is echt een verademing ten opzichte van de Galaxy Buds Pro die ik hiervoor gebruikte. De earbuds bieden veel verschillende functionaliteiten en voordelen, en ook de reviews op internet zijn erg lovend. 

Ben jij op zoek naar Galaxy Buds met zeer goede Noise Cancelling, geluidskwaliteit en een naadloze samenwerking met jouw Samsung apparaat? Dan zit je met de Galaxy Buds 2 Pro op het juiste adres!

Voor wie zijn deze earbuds?

Deze Earbuds zijn speciaal ontworpen voor de Samsung fanaat, de student, de werker en de sporter die op zoek zijn naar een zorgeloze geluidservaring in elke situatie. Na enkele weken gebruik kan ik bevestigen dat deze oortjes perfect blijven zitten en nooit uit mijn oren vallen, zelfs niet tijdens het touwtjespringen in de sportschool. Worden jouw oortjes vies? Dan maak je ze gewoon schoon onder de kraan.

Functionaliteiten & voordelen

Deze oortjes raak je niet meer kwijt

SmartThings Find helpt je om je zoekgeraakte oortjes snel terug te vinden. Met de locatie-functie en het ingebouwde alarm weet je altijd waar je oortjes zijn en krijg je direct een melding op je telefoon als je ze ergens achterlaat. Zo hoef je je niet meer druk te maken over zoekgeraakte oortjes (bij mij altijd een probleem).

samsung find review

Active Noise Cancelling en Ambient Mode

Met de verbeterde Active Noise Cancelling sluit je jezelf gemakkelijk af van storende geluiden om je heen. Op kantoor hoef je je niet langer druk te maken om die luide collega die aan de telefoon zit, want met Noise Cancelling aan zit je volledig in je eigen wereld. Zo kun je je volledig concentreren op je werk zonder afleiding.

En als je een keer wel wilt horen wat er om je heen gebeurt, is er de Ambient Mode. Met één druk op de knop schakel je over en versterken de microfoons het omgevingsgeluid. Zo kun je gemakkelijk een gesprek voeren met de mensen om je heen, zonder dat je je oortjes uit hoeft te doen. In de Ambient Mode lijkt het echt alsof je geen oortjes in hebt, zo realistisch klinken de gesprekken. Zelfs de collega die op 25 meter afstand zit kan je verstaan alsof je geen oordopjes in hebt.

Zeer eenvoudig te bedienen

De touch-knop op de oortjes werkt lekker soepel. Binnen de Wearables-App kun je de aanrakingen op je oortjes instellen naar jouw wensen. 

  • Bij één druk op de knop pauzeer je het geluid.
  • Met twee drukken speel je het volgende nummer af.
  • Houd je hem even ingedrukt, schakelt hij over van Noise Cancelling naar het omgevingsgeluid (of andersom natuurlijk).
  • Klik onderaan het oortje; en de muziek verandert van volume (links = lager, rechts = hoger).

Naadloos Hi-Fi-geluid (24-bits)

‘Elke noot klinkt zoals het bedoeld is’ belooft Samsung. En de geluidservaring is inderdaad zoals je van de High-End Buds van Samsung verwachtte. Het kraakheldere 24-bits geluid begint bij jouw Galaxy-toestel, maar in tegenstelling tot de voorganger ondersteunen deze oordopjes wel 24-bits geluid. Waardoor jij geniet van simpelweg een hele goede geluidservaring in hoge kwaliteit.

Zorgeloze pasvorm

Zoals eerder benoemd; de oortjes zitten zorgeloos in de oren. In tegenstelling tot veel andere Buds krijg ik na lange tijd gebruiken geen last van mijn oren. En ook tijdens het hardlopen en touwtjespringen is er geen moment geweest dat de oortjes uit positie raakten. Je drukt ze eenvoudig in de oren, en ze zitten direct hoe ze horen te zitten.

Schoonmaken? Gewoon onder de kraan!

Geen gezeur meer met vieze oordopjes die je schoon moet maken met een vochtige doek. Deze Buds maak je eenvoudig schoon onder de stromende kraan. 

Met de IPX7 certificering van deze Buds kan je ze op één meter diepte onder water houden. Maar kan je dan ook muziek luisteren tijdens het zwemmen of douchen? Ik heb geen idee, maar ik zou het gewoon eens proberen.

Sterke batterijduur (5 tot 8 uur)

Volgens Samsung houdt de batterij het ongeveer 8 uur lang vol, waarbij je nog 18 uur aan batterij in het doosje hebt zitten. Gebruik je de Galaxy Buds 2 Pro echter met ANC aan? Dan houden ze het ongeveer 5 uur lang vol.

Voice Detect

Met de Voice Detect functie van de Galaxy Buds 2 Pro worden de Noise Cancelling en omgevingsgeluiden automatisch aangepast wanneer je begint te praten. Dit betekent dat je tijdens een gesprek de oordopjes niet hoeft uit te doen om de spreker goed te kunnen horen. De oortjes schakelen dan automatisch over naar de Ambient Mode wanneer ze je stem detecteren. 

Voor sommigen een hele fijne functie, maar persoonlijk heb ik hem uitgeschakeld. Elke keer wanneer je klaar bent met praten, moet je weer wachten op de muziek tot weer aan gaat.

Wat vinden anderen?

Deze Galaxy Buds zijn een hoogwaardige aanvulling op mijn Samsung-verzameling. Maar het is natuurlijk ook relevant wat andere consumenten hiervan vinden!

Op Coolblue scoren de Galaxy Buds 2 Pro een 9,2/10 (50 respondenten). Miek83 vertelt: “Super handige Buds, ze passen perfect, produceren mooi geluid, de Noice Cancelling werkt goed en ze zijn super makkelijk te koppelen!

Conclusie

De Samsung Galaxy Buds2 Pro zijn een geweldige keuze voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar premium draadloze oordopjes. Met SmartThings Find functie zijn ze gemakkelijk op te sporen en met de Active Noise Cancelling en Ambient Mode kan je je afsluiten van de buitenwereld of juist in contact blijven.

De touch-bediening werkt erg goed, ze zijn schoon te maken onder de kraan en ze oortjes werken gewoon écht heel eenvoudig en goed! Wat mij betreft weer een dikke pluim voor Samsung!

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.