Samsung Galaxy Buds Pro Review

samsung galaxy buds pro review

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn handige, compacte oordopjes die bovendien zorgen voor een perfecte geluidskwaliteit. Wil je meer over weten over deze earbuds? Lees deze review dan aandachtig door.

Waarom de Samsung Galaxy Buds Pro?

Er zijn heel wat verschillende soorten oordopjes op de markt om te kunnen gebruiken met je Samsung Galaxy telefoon of tablet. Ook op het gebied van draadloze oordopjes heb je genoeg keuze. 

Ga je echter voor de Samsung Galaxy Buds Pro, dan maak je de keuze voor een high-end product dat zorgt voor een perfecte geluidskwaliteit. 

De active noise cancelling werkt goed en is een waardevolle toevoeging. De Buds Pro zijn dan ook opgenomen in onze lijst met beste noise cancelling earbuds van dit moment. 

Dat de oordopjes daarnaast ook nog eens lekker compact zijn er stijlvol uitzien is natuurlijk mooi meegenomen.

De Earbuds

Met de Samsung Galaxy Buds Pro haal je oordopjes in huis die je eenvoudig kunt gebruiken met je Samsung Galaxy apparaat. Even via Bluetooth aansluiten en het geluid kom probleemloos naar je toe. 

Geen gedoe met een kabeltje dat door de war raakt, gewoon de oordopjes goed in je oren stoppen en je kunt gaan genieten van geluid van hoog niveau.

Functionaliteiten & voordelen

Laten we eens verder inzoomen op de specifieke functionaliteiten van de Samsung Earbuds Pro.

Geheel draadloos

Niet geheel verrassend, maar deze earbuds zijn uiteraard draadloos en supereenvoudig te verbinden met je smartphone.

Het aansluiten van deze oordopjes kan eigenlijk niet makkelijker.

Zo gauw je de verpakking opent zal je telefoon de oordopjes herkennen en kun je meteen contact maken. Daarbij kun je eenvoudig schakelen van het ene naar het andere apparaat. 

Heb je zowel een Samsung Galaxy telefoon als een tablet, dan verplaats je de aansluiting zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Draadlozer dan dit kan het eigenlijk niet!

samsung galay earbuds pro design

De Buds Pro zijn simpel te bedienen

Om deze Samsung Galaxy Buds Pro te bedienen hoef je niet moeilijk te doen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de oordopjes te besturen vanuit je telefoon, maar je kunt er ook voor kiezen om de oordopjes zelf aan te raken. 

Zo kun je bijvoorbeeld met een enkele tik op de zijkant ervoor om je muziek en oproepen te bedienen. Dat kan aan beide kanten eenvoudig worden gedaan. Door middel van aanraking is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het volume van de oordopjes aan te passen. 

Heel handig, zeker als jij je telefoon bijvoorbeeld in je zak hebt zitten en je snel iets aan moet passen. Het komt er hierbij alleen wel op aan dat je behoorlijk nauwkeurig bent.

simpele bediening samsung earbuds pro 

Je drukt relatief snel verkeerd en dan doen je oordopjes opeens iets anders dan je had gepland. Maar met een beetje goed mikken is de aanraakbesturing flink gebruiksvriendelijk.

Praktisch gebruik van de modusomschakeling

We hebben hier te maken met slimme oordopjes. Ze voelen namelijk zelf aan als er een verandering is in je omgeving en het volume zodoende aangepast moet worden. 

Stel: je loopt met de oordopjes in over straat. Je hebt de muziek wat harder staan, want je hebt een zware dag gehad op je werk of op school en wil nu even niks anders aan je hoofd dan je favoriete muziek. 

De noise cancelling zorgt er dan voor dat je geen andere geluiden hoort. Je loopt langs een winkel en bedenkt dat je nog even een boodschap nodig hebt. Als je dan naar binnen loopt en bijvoorbeeld iets wil vragen aan een medewerker, dan staan de oordopjes automatisch toe dat er toch omgevingsgeluid wordt doorgelaten. 

active noise cancelling samsung earbuds pro

Je hoeft zodoende helemaal niks te doen en kunt toch horen wat er gezegd wordt. Zo is het mogelijk om op andere manieren ook de modus waarin je oordopjes zich bevinden automatisch aan te laten passen. Dit zijn zaken die je vooraf in kunt stellen.

Je bent met deze oordopjes duidelijk te horen

Het is met deze oordopjes ook mogelijk om iemand te bellen. Er zitten meerdere microfoons in de oordopjes verwerkt. Deze microfoons werken prima en zijn daarbij voorzien van ruisonderdrukking. Dit maakt dat deze earbuds onze lijst hebben gehaald met beste earbuds voor bellen.

Met andere woorden: als jij op een drukke plek met iemand aan het bellen bent, dan wordt je omgevingsgeluid door de microfoons zoveel mogelijk weggewerkt. Je hoeft dan ook niet constant te herhalen wat je door de herrie om je heen niet goed te horen bent. 

Overigens werkt deze ruisonderdrukking niet helemaal perfect. Het geluid om je heen wordt wel verminderd, maar is niet helemaal weg. Er zijn andere koptelefoons en oordopjes die er beter in zijn om dit geluid te onderdrukken.

De geluidskwaliteit is echt prima

Wat natuurlijk heel belangrijk is bij oordopjes: hoe is de geluidskwaliteit eigenlijk? Het is wel leuk om stijlvolle, draadloze oordopjes in je oren te hebben, maar als het geluid niet goed is schiet je daar weinig mee op. 

Daar hoef je jezelf bij de Samsung Galaxy Buds Pro geen zorgen om te maken. De woofer en de tweeter werken prima met elkaar samen om ervoor te zorgen dat je muziek perfect doorkomt. 

Luister je bijvoorbeeld naar een liedje met veel bassen, dan hoef je niet bang te zijn dat deze de rest van de muziek overheersen. Uiteraard is een en ander met de equaliser geheel naar je eigen wensen in te stellen.

earbuds pro muziek afspelen

Je hoeft de oordopjes niet constant op te laden

Eigenlijk het grootste nadeel van draadloze oordopjes: je moet ze vaak opladen. Bij Samsung hebben ze er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je dit niet constant hoeft te doen. 

De compacte buds gaan namelijk een behoorlijke tijd mee voordat het weer nodig is om zo opnieuw op te laden. Daar komt bij dat, als jij een Samsung apparaat hebt dat beschikt over Wireless Powershare, de oordopjes ook op deze manier kunt opladen. 

Met andere woorden: terwijl je jouw oordopjes aan het gebruiken bent worden ze opgeladen. Zo heb je die oplader helemaal niet vaak nodig!

wireless powershare earbuds samsung

Wat vinden anderen van deze oordopjes?

samsung galaxy buds pro review fotoOver het algemeen zijn de recensies die we op Internet hebben gevonden over deze oordopjes zeer positief. Pocket Lint benadrukt bijvoorbeeld de geweldige geluidskwaliteit, maar onderkent wel dat de ruisonderdrukking echt beter zou kunnen. Dit noemen ze zelfs als grootste nadeel. 

Ook Tweakers is zeer te spreken over de kwaliteit van het geluid als je naar muziek of een podcast aan het luisteren bent. Ook hier wordt de ruisonderdrukking als een nadeel genoemd, net als het feit dat de besturing van de oordopjes slechts in beperkte mate in te stellen is.

Conclusie

Samsung heeft met haar Galaxy Buds Pro een stap vooruit gezet ten opzichte van eerdere draadloze oordopjes. Dit is vooral te merken aan de sterke geluidskwaliteit. 

Maar deze earbuds zijn ook zeer praktisch. 

De besturing door middel van het aanraken van de koptelefoon werkt goed en alhoewel er niet veel aanpassingsmogelijkheden zijn, heb je dus wel een aantal mogelijkheden op dit gebied. 

We zijn ook zeer te spreken over de automatische modusaanpassing. Ben je muziek aan het luisteren en wil iemand met je praten, dan hoef je niet gehaast je telefoon uit je broekzak te vissen. 

Een nadeel waar iedereen het wel over eens is, is de ruisonderdrukking. Alhoewel deze niet slecht is, hebben we bij andere oordopjes wel betere kwaliteit op dit gebied gehoord. 

Maar, al met al is dit een prima product voor gebruikers van Samsung Galaxy telefoons en tablets, die handige, goede draadloze oordopjes aan willen schaffen.