Hoe vind ik mijn Apple AirPods terug als ze kwijt zijn?

hoe vind ik mijn airpods terug

Hoe vind je je Apple AirPods terug wanneer je ze kwijt bent? Gelukkig heeft Apple hier een handige methode voor.

Hoe vind ik mijn Apple AirPods terug?

Apple heeft een hele handige app, waarin al je Apple apparaten zijn weergegeven met de locatie waarop het apparaat zich bevindt. Deze app heet ‘Zoek mijn’. Als je je AirPods kwijt bent, is het dus verstandig om direct naar deze app te gaan.

Geluid afspelen

Wanneer je AirPods zijn verbonden met Bluetooth, is het mogelijk om een geluid af te spelen. Zo is het makkelijker om je oordopjes terug te vinden. Hoe werkt dit precies?

 

 1.  Ga naar de Zoek mijn-app.
 2.  Klik op het tabblad met ‘Apparaten’.
 3. Zoek je AirPods in de lijst met apparaten.
 4. Klik vervolgens op ‘Speel geluid af’. Dit geluid wordt direct afgespeeld en wordt ook steeds luider.
apple zoek mijn scherm

Nooit meer je AirPods kwijt raken

Vanaf de iPhone 12 is het mogelijk om een melding te activeren die wordt weergegeven wanneer je je AirPods achterlaat. Dit werkt niet voor alle generaties van de AirPods. Met de derde generatie, AirPods Pro en AirPods Max lukt dit wel. Hoe schakel je deze melding in?

 

 1. Ga naar de Zoek mijn-app.
 2.  Klik op het tabblad met ‘Apparaten’ en kies jouw AirPods.
 3.  Klik op ‘Melding indien achterlaten’.
 4.  Schakel deze functie vervolgens in.

Schakel de verloren-modus in

Zijn je AirPods echt kwijt? Dan is het mogelijk om de verloren-modus in te schakelen. Met deze modus krijgen al je contacten een bericht via het telefoonnummer of e-mailadres. Wanneer je AirPods weer boven water zijn, krijg je daar direct een bericht van. Hoe schakel je deze modus in?

 

 1. Ga naar de Zoek mijn-app.
 2. Klik op het tabblad met ‘Apparaten’ en kies jouw AirPods.
 3. Swipe omlaag totdat je het kopje ‘Geef op als verloren’ ziet en activeer deze functie.
 4. Volg vervolgens de stappen die worden weergegeven op je telefoon.