Beste oortjes voor muziek tijdens zwemmen

geschikte oortjes zwembad

Wat is er lekkerder dan een goede zwemsessie in het zwembad of de zee? Juist! Een zwemsessie met je favoriete muziek in je oren.

Misschien wist je niet eens dat het mogelijk was, maar er zijn earbuds en headsets in allerlei soorten en maten waarmee je tijdens het zwemmen gewoon je muziek kunt blijven luisteren.

We delen graag een aantal van onze favoriete oortjes die geschikt zijn voor het zwembad!

De beste muziek oortjes voor zwemmers

Waar let je op bij het kopen van oortjes voor het zwembad?

Zwemmen met muziek zorgt ervoor dat je gemotiveerder bent en meer geniet van je zwemsessie. Je hebt dan natuurlijk wel een waterdichte headset nodig.

Je moet rekening houden met de waterdichtheid (waterdicht is niet altijd zwemproof!), een pasvorm die tijdens het zwemmen in je oren blijft en een alternatief voor bluetooth.

Bluetooth werkt onder water niet goed, dus als je zonder storingen en gedoe van je favoriete playlists wil genieten kun je beter oortjes met een ingebouwde MP3 speler/interne opslag kopen. Een andere optie is een headset met een FM transmitter.

Bone conduction (open ear) headsets voor zwemmers

Als je in het water muziek luistert met in-ear oortjes, wordt de muziek een stuk slechter zodra er water tussen je oren en de oortjes in komt. Daar heb je met bone conduction geen last van!

Bone conduction headsets zijn dus een hele goede optie als je tijdens het zwemmen naar muziek wil luisteren.

1. H2O Audio Sonar PRO Underwater Headphones

h2o audio sonar pro bluetooth oortjes zwemmen

De Sonar Underwater headphones zijn speciaal voor zwemmers ontworpen. Deze oortjes draag je door ze te bevestigen aan je zwembril.

Aan de zijkant van de oortjes zitten knoppen om je muziek te bedienen, die groot genoeg zijn om ze makkelijk te bedienen tijdens het zwemmen.

Deze headset beschikt over een MP3 speler, maar er is ook een mogelijkheid om je muziek te streamen via bluetooth. Je kunt namelijk een speciale clip kopen om je smartwatch aan je zwembril vast te maken. Zo kun je je muziek rechtstreeks vanaf je smartwatch luisteren.

Let wel op dat je smartwatch aan je zwembril geklikt moet worden, als je je watch om je pols draagt werkt de bluetooth verbinding niet goed.

In de reviews lees je dat gebruikers deze manier van muziek luisteren vooral handig vinden omdat je de smartwatch eenvoudig los kunt klikken als je je muziek wil veranderen of moet resetten.

Pluspunten

Minpunten

2. H2O Audio TRI PRO

h2o audio tri pro waterdichte headset

Zoek je bone conduction headphones die je ook voor andere sporten kunt gebruiken? Dan is de H2O Audio TRI PRO met MP3 speler iets voor je. Met de ingebouwde MP3 speler kun je offline naar muziek luisteren terwijl je baantjes zwemt.

De muziek kun je via een USB kabel op de headset zetten, of je kunt gebruikmaken van de PLAYLIST+ functie. H2O Audio heeft deze functie recent gelanceerd, je kunt daardoor muziek opslaan door simpelweg met bluetooth te verbinden en de nummers af te spelen die je wil opslaan.

Als je de bijbehorende app download kun je de nummers in mapjes zetten en nieuwe muziek of podcasts uploaden of verwijderen.

Deze headset beschikt overigens ook nog over bluetooth, dus als je naast het zwemmen wel gewoon via je telefoon wil streamen kan dat gewoon.

Deze headset is dus geschikt voor zwemmen, hardlopen en andere sporten.

Pluspunten

Minpunten

3. Shokz OpenSwim

shokz openswim bone conduction waterdicht

De Shokz OpenSwim zijn in het zwart en blauw te verkrijgen. Ook deze bone conduction headset heeft een ingebouwde MP3 speler, zodat je offline muziek kunt luisteren zonder haperingen.

De oortjes zijn met een IP-classificatie van IP68 bestand tegen 2 uur lange onderdompeling tot 2 meter.

De ingebouwde MP3 speler heeft een opslag van 4GB, wat genoeg is voor ruim 1000 nummers. Deze headset beschikt helaas niet over bluetooth, dus als je de Shokz OpenSwim voor ook naast het zwemmen wil gebruiken is de MP3 speler nog steeds je enige optie.

Deze headset heeft een batterijduur van 8 uur. De knopjes op de headset zorgen ervoor dat je ook tijdens het zwemmen eenvoudig muziek kunt pauzeren, skippen of het volume kunt aanpassen.

Gebruikers geven aan dat de headset erg comfortabel zit en de muziek goed klinkt.

Pluspunten

Minpunten

4. Zygo Solo

zygo solo fm transmitter headset

Met de Zygo Solo headset kun je muziek streamen vanaf je telefoon zonder last te hebben van een slechte bluetooth verbinding. Je krijgt bij deze headset namelijk een FM transmitter.

Misschien ken je de FM transmitter als je een oude radio in je auto hebt die geen bluetooth ondersteunt. Je verbindt je telefoon dan met een FM transmitter, die vervolgens het bluetooth signaal omzet in radiogolven in een bepaalde frequentie. Die radiogolven ontvang je op je autoradio en zo kun je, als je de juiste frequentie instelt via je ouderwetse radio, luisteren naar de muziek vanaf je telefoon.

Eigenlijk werkt dit met Zygo Solo hetzelfde. Je streamt je muziek via bluetooth naar de transmitter, die het bluetooth signaal via radiogolven naar je headset stuurt.

Nog een voordeel van de FM transmitter is dat ‘ie ook als walkietalkie gebruikt kan worden. Ben je een professionele zwemmer en wil je in het water met je coach kunnen communiceren? Je kunt dan een externe microfoon aanschaffen, zodat je met je coach kunt praten via de headset en transmitter.

Een nadeel is dat de headset alleen knopjes heeft om het volume harder en zachter te zetten. Tracks skippen of pauzeren kan dus niet. Die zitten wel op de transmitter.

Pluspunten

Minpunten

In ear headsets voor zwemmers

Wil je liever een in ear headset voor tijdens het zwemmen? Dat kan! Naast bone conduction headphones zijn er ook genoeg opties voor gewone in ear headsets voor het zwembad.

1. Surge Custom Earphones

h2o audio op maat gemaakte bluetooth oortjes

Wil graag in-ear oortjes om te zwemmen, maar blijven die vaak niet goed in je oren zitten? Of komt er water tussen de oortjes door? Met de Surge Custom Earphones heb je daar geen last van, deze worden namelijk op maat gemaakt zodat ze perfect in je oren passen.

Deze optie is vrij prijzig en je hebt er even geduld voor nodig, maar als je vaak zwemt met muziek is dat het zeker waard!

Om de oortjes te laten maken moet je eerst zelf je oren op laten meten bij een audioloog, hier moet je natuurlijk ook voor betalen. Daarna stuur je de afdrukken op naar H2O Audio, zij maken vervolgens de oortjes voor je op maat.

Het maken van de oortjes duurt ongeveer 1 tot 2 weken. Naast de op maat gemaakte oordoppen krijg je nog 5 extra siliconen tips, zodat je de headset ook zonder de custom oortjes kunt dragen.

Je kunt zelf kiezen welke H2O Audio headset je erbij wil hebben, zoals oortjes met en zonder MP3 speler/hoofdband.

Pluspunten

Minpunten

2. JBL Reflect Aero TWS

jbl reflect aero tws bluetooth zwemmen

Voor in het zwembad is een bedrade headset of een band sterk aan te raden, maar als je toch liever met wireless earbuds zwemt raden we je graag de JBL Reflect Aero TWS aan.

Ze zijn niet speciaal ontworpen voor zwemmers, maar ze zijn er wel geschikt voor. Volgens JBL kun je er 30 minuten lang tot 1,5 meter mee onder water, zelfs zout water (als je ze afspoelt).

Dankzij de flexibele oorvinnen blijven ze stevig, maar toch comfortabel, in je oren zitten.

Als je klaar bent met zwemmen kun je de earbuds blijven gebruiken, voor zowel muziek als telefoongesprekken. Ze beschikken over ANC met smart ambient.

Dankzij 6 microfoons ben je luid en duidelijk te verstaan tijdens telefoon gesprekken. Je kunt met VoiceAware zelfs aanpassen hoeveel er van je stem te horen is.

Hou er wel rekening mee dat de JBL Reflect Aero TWS alleen via bluetooth muziek af kunnen spelen. Je kunt dan dus niet met je hoofd onder water, tenzij je een smartwatch hebt die je met de clip van H2O Audio aan je zwembril vastmaakt.

Pluspunten

Minpunten

3. H2O Audio SURGE SX10-N waterproof sport headphones

h2o audio surge sx10 n waterproof sport headphones

Wil je tijdens het zwemmen liever in-ear muziek luisteren? Met de Surge SX10-N oortjes kan dat. Deze oortjes zijn bedraad en zitten dankzij het gebogen stuk stevig aan je oren. Deze oortjes worden met een lange of korte kabel verkocht.

Ze zijn speciaal voor zwemmers ontworpen, en geven geluid van hoge kwaliteit met een goede bass.

Om met deze oortjes muziek te luisteren heb je wel een waterdichte MP3 speler nodig, die H2O audio overigens ook verkoopt.

Ze hebben zelfs een riem met een waterdicht tasje gemaakt waar je je telefoon in kunt stoppen tijdens het zwemmen. Dat is niet de meest comfortabele manier om muziek te luisteren tijdens het zwemmen, maar als je toch liever je telefoon gebruikt om je muziek af te spelen dan is die optie er wel.

Bij deze zwemproof oortjes krijg je wel 11 verschillende siliconen tips, zodat je zeker weet dat je een goede pasvorm vindt.

Bedrade oortjes gaan vaak kapot omdat de draad het begeeft, maar deze oortjes zijn enorm duurzaam. In de reviews is te lezen dat iemand er zelfs 8 jaar mee deed!

Pluspunten

Minpunten

4. Swimbuds HydroActive

swimbuds hydroactive inear

De Swimbuds HydroActive zijn in-ear, maar zitten net zoals de bone conduction headphones met een band stevig om je hoofd.

Met deze headset hoef je dus niet bang te zijn dat je oortjes tijdens het zwemmen los gaan zitten. Dat is volgens de reviews dan ook het grootste pluspunt. Ook onder een badmuts zit de heatset goed.

Je hebt voor deze oortjes wel een MP3 speler nodig. De oortjes hebben een korte kabel die ideaal is als je je MP3 speler aan je zwembril vastmaakt. Je krijgt er ook een verlengkabel bij, dus als je je MP3 speler liever ergens anders aan vastmaakt is de kabel toch lang genoeg.

Je krijgt er vier soorten tips bij, in 11 verschillende maten. Onder andere tips die speciaal ontworpen zijn om in het water goed af te sluiten, maar ook ‘gewone’ tips voor als je de Swimbuds tijdens het hardlopen of fietsen wil dragen.

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

Met deze oortjes is saai baantjes trekken verleden tijd! Om tijdens het zwemmen muziek te luisteren hoef je niet in te leveren op de muziekkwaliteit, en zelfs de manier waarop je muziek luistert kun je zelf kiezen. 

Of je nu gaat voor een headset met een ingebouwde MP3 speler, op maat gemaakte bluetooth oortjes of gewone JBL buds die waterdicht zijn, er bestaat voor iedere zwemmer een passende headset.

Zeker als je een fanatieke zwemmer bent raden we je echt aan om hierin te investeren en een headset te kiezen die helemaal aansluit op je wensen.