Raycon Earbuds review

earbuds template (1000 x 556 px) (1)

In deze Raycon earbuds review vertel ik je over mijn ervaring met deze interessante oordopjes. Earbuds moeten voor mij fijn zitten en het geluid moet natuurlijk goed zijn. Tijdens mijn dagelijks leven kom ik toch in situaties waar ik bepaalde features in standaard earbuds mis. De Raycon earbuds wekten daarom direct mijn nieuwsgierigheid op!

De Raycon earbuds

De oprichters, Ray Lee en Ray J, van het merk Raycon, deelden een frustratie: hoge prijzen en slechte kwaliteit audio producten. Daarom begonnen ze aan een gezamenlijke missie, namelijk het ontwerpen en produceren van technologie die aansluit bij ieder individu. Samen met Ray J’s ervaring in de muziekindustrie en Ray Lee’s elektronica achtergrond, is deze missie realiteit geworden.

Waarom zou je de oordopjes van Raycon kunnen overwegen?

Het merk Raycon heeft een vrij uniek concept. Ze bieden namelijk vier verschillende type earbuds aan. Zo hebben ze de fitness-, gaming-, werk- en alledaagse oordopjes.

Wanneer je op zoek bent naar earbuds die perfect aansluiten bij hetgeen waarvoor je ze wilt gebruiken, zijn de earbuds van Raycon het overwegen waard. Er zijn weinig earbuds op de markt die ontworpen zijn voor een bepaalde gelegenheid. Wat maken de verschillende modellen van de Raycon earbuds zo speciaal?

De verschillende modellen van Raycon earbuds

Raycon heeft vier verschillende modellen earbuds. Elk voor een ander gebruiksdoeleinde. Alle Raycon earbuds zijn draadloos en waterdicht. Al een tijdje was ik benieuwd geworden naar deze earbuds en dus was het hoog tijd om de oordopjes van Raycon uit te testen.

De alledaagse oordopjes van Raycon

alledaagse earbuds raycon

Het eerste type earbuds van Raycon zijn de alledaagse oordopjes. Deze oordopjes zijn gemaakt om je bij te staan gedurende de dag. Denk aan telefoneren, Netflix kijken op de bank of muziek luisteren in de tuin.

De alledaagse oordopjes van Raycon worden geleverd met vier verschillende maten oorkussens en zijn gemakkelijk te verbinden via Bluetooth. Ze zijn verkrijgbaar in vijf kleuren: zwart, wit, blauw, rood en roze. Ook zijn de earbuds waterdicht (IPX6). Heel fijn, want als ik de afwas ga doen, wil ik niet dat mijn oordopjes kapot gaan door eventueel spetterend water.

De batterij van de alledaagse gaat heel lang mee. Ze hebben namelijk een batterijduur van 32 uur! De oordopjes kunnen 8 uur lang achter elkaar gebruikt worden, voordat je ze opnieuw moet opladen.

Daarnaast hebben deze oordopjes een awareness mode. Dit is voor mij ook top, want ik wil wel mijn medebewoners in huis kunnen blijven horen.

Pluspunten

Minpunten

De fitness oordopjes van Raycon

fitness earbuds raycon

Voor de sportievelingen onder ons zijn er de fitness earbuds van Raycon. Deze oordopjes komen in vier kleuren: zwart, blauw, groen en paars. De laatste toevoeging van de fitness earbuds is ANC en multi-point connectie. Fijn, want dan hoor je de sportschool muziek niet door die van jezelf heen.

Tijdens het sporten wil je je volledig kunnen focussen op je oefeningen. Het laatste wat je wilt is dat je oordopjes uitvallen midden in een oefening. De fitness earbuds van Raycon zijn daarvoor een goede oplossing. Door het design, met ergonomisch gel, vallen de oordopjes niet uit. Ik heb alles geprobeerd om ze eruit te schudden, maar dat is niet gelukt!

Over lekkend zweet op je earbuds of een onverwachtse regenbui hoef je je ook geen zorgen te maken. Ze zijn namelijk IPX7 waterproof.

Wanneer je de ANC uit hebt staan, kun je 12 uur achter elkaar muziek luisteren. De batterijduur van deze oordopjes is 56 uur.

Muziek is tijdens het sporten voor mij extra motivatie. Daarom vind ik een goede bas belangrijk. De fitness earbuds hebben een goede geluidskwaliteit met bas!

Bij de fitness earbuds wordt een kabel en karabijnhaak geleverd. Zelf heb ik deze niet gebruikt, maar deze kan handig zijn als je de oplaad case mee wilt nemen tijdens het sporten.

Pluspunten

Minpunten

De gaming oordopjes van Raycon

gaming earbuds raycon

Tijdens het gamen wil je een goede microfoon, ANC, een lange batterijduur, low-latency en het liefste een surround sound. Tijd om uit te testen of de gaming oordopjes van Raycon aan deze eisen voldoen.

De gaming earbuds zijn te verkrijgen in drie kleuren: zwart, blauw en zilver. De case heeft een futuristisch design, wat mij direct aansprak.

Als eerste wil ik testen of de oortjes makkelijk te verbinden zijn met mijn console en pc. Dat deden ze!

Toen ik aan het gamen was met de gaming earbuds van Raycon, hoorde ik precies wat ik zag. Dat dankzij de low latency. Ook kon ik goed communiceren met mijn medespelers, dankzij de top-microfoon. De microfoon is speciaal ontworpen voor gaming. Zo kunnen je medespelers je luid en duidelijk verstaan.

Deze earbuds zaten, net als zijn voorgangers, erg comfortabel. Alle earbuds van Raycon worden geleverd met verschillende maten oorkussens, waardoor ze een goede pasvorm hebben voor je oor.

De batterijduur van de gaming oordopjes is 31 uur. Voor gaming oordopjes vind ik dit vrij kort. Al helemaal als je ze vergelijkt met de fitness oordopjes. Een potje gamen duurt nou eenmaal vaak langer dan een gymsessie.

Pluspunten

Minpunten

De werk oordopjes van Raycon

werk earbuds raycon

Onder werktijd vind ik het best prettig om me af te sluiten van mijn omgeving en me te kunnen focussen op mijn werk. ANC is daarom een absolute must voor mij in oordopjes. De werk earbuds van Raycon heeft een goede ANC die je ook kunt uitschakelen, wanneer je bijvoorbeeld snel met je collega’s wilt overleggen.

Deze oordopjes zijn geoptimaliseerd voor op kantoor of voor thuiswerken. Wat daarom ook belangrijk is om te testen, is de microfoon. Geregeld krijg ik telefoontjes met een vraag of ter overleg. De microfoon van de werk oordopjes is heel fijn, dankzij de vivid voice technologie. Mijn collega’s kunnen me helder en duidelijk verstaan.

De werk earbuds zijn alleen verkrijgbaar in het zwart. De oplaad case en oordopjes zelf hebben een professionele look.

De batterijduur van de werk oordopjes is 33 uur. Dit vind ik voor werk oordopjes gepast. Wat ik zelf heel prettig vond, is dat de oordopjes niet snel leeg gingen, waardoor ik ze een hele werkdag in kon houden.

Het enige minpunt aan deze oordopjes vond ik de pasvorm. De earbuds bleven minder goed in mijn oor zitten dan de andere Raycons die ik heb geprobeerd.

Pluspunten

Minpunten

De prijs van de Raycon earbuds

Zijn de earbuds van Raycon zijn geld waard? De oordopjes verschillen in prijs. De alledaagse earbuds kosten €80,- en de andere drie types €120,-.  Voor de kwaliteit die je krijgt, vind ik de prijs passend.

Wel is het een vrij dure uitgave wanneer je alle oordopjes wilt aanschaffen. Daarom is mijn advies om een of twee paar uit te kiezen die het beste passen in jouw dagelijks leven.

Welke Raycon earbuds vond ik het fijnste?

De fitness earbuds hebben zo voor mij de meeste voordelen, bijvoorbeeld de goede pasvorm en uitstekende ANC. Deze kun je ook gemakkelijk gebruiken tijdens het werk of in je alledaagse leven.

Voor het gamen zou ik wel echt aanraden om de gaming earbuds aan te schaffen. Deze earbuds hebben een aantal features die essentieel zijn voor tijdens het gamen. Een ander model van Raycon heeft deze features, zoals de low-latency, niet.

Wat vinden anderen van de Raycon earbuds?

De alledaagse earbuds van Raycon worden gemiddeld beoordeeld met 4.6 sterren. Wat voornamelijk in de reviews naar voren komt is dat gebruikers ze elke dag gebruiken en de geluidskwaliteit erg aangenaam is. De oordopjes zitten comfortabel en vallen niet uit.

 

De fitness earbuds van Raycon krijgen gemiddeld 4.4 sterren. Gebruikers zijn vooral te spreken over de lange batterijduur en de pasvorm van de oordopjes. Ook de waterdichtheid van de earbuds wordt vaak benoemd.

 

De gaming earbuds is gemiddeld met 4.2 sterren beoordeeld. Veel gebruikers hebben al voorgaande modellen van de Raycon earbuds getest en zijn ook zeer enthousiast over de gaming earbuds.

 

De werk earbuds worden gemiddeld met 4.5 sterren beoordeeld. Gebruikers melden dat ze tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding en de batterijduur. Sommigen melden zelfs dat de werk earbuds van Raycon langer meegaan qua batterij dan de Airpods van Apple.

Tot slot

Al met al ben ik heel erg tevreden over de Raycon earbuds. De oordopjes zitten comfortabel, ze vallen niet uit, de geluidskwaliteit is uitstekend en dat voor een fijn prijsje.  Ik ga de fitness earbuds voornamelijk blijven gebruiken. Deze waren voor mij absoluut de fijnste en kan ik in welke situatie dan ook gebruiken. 

Hopelijk ben je nu meer op de hoogte van de oordopjes na deze Raycon earbuds review. Laat me vooral weten of jij de Raycon earbuds hebt uitgetest en welke je de fijnste vond!