Rolfstone Nova Sport Review

earbuds template (1000 x 556 px)

De Rolfstone Nova Sport zijn robuuste oortjes die wel tegen een stootje kunnen. De oordopjes vallen niet uit je oren, zelfs niet tijdens een intensieve sportsessie.

Rolfstone is een uiterst Nederlands bedrijf met grote focus op kwaliteit en klantenservice. Goede producten van eigen bodem, daar houden we van!

Wij namen de proef op de som en testte deze Rolfstone Nova Sport oordopjes.

Waarom Rolfstone Nova Sport?

Comfortabel naar kwalitatieve muziek luisteren is voor de meeste sporters een must, en daar heeft Rolfstone met deze oordopjes goed op ingespeeld. De earbuds zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor sporters.

De oordopjes beschikken over een extra stevige bass die tijdens het sporten erg van pas komt als je zin hebt om te knallen. Daarnaast klinken de oortjes echt loepzuiver wat voor deze prijsklasse dus echt een geweldig geluid geeft.

Voor wie zijn deze oortjes gemaakt?

Zoals eerder vermeld zijn dit dé ideale oordopjes voor sporters, maar natuurlijk zijn ze ook naast het sporten net zo goed te gebruiken.

De oordopjes hebben een krachtig en robuust design en gaan niet snel kapot. Erg handig wanneer jij veel in beweging bent of altijd loopt te slingeren met je oordopjes.

Met de meegeleverde wingtips en siliconen eartips kan jij de oordopjes perfect  aanpassen naar de maat van jouw oor. Dit zorgt ervoor dat het oortje altijd blijft zitten terwijl geniet van super-kwaliteit muziek.

Functionaliteiten & voordelen

Ben jij benieuwd wat Rolfstone Nova Sport dan precies te bieden heeft voor sporters (en niet-sporters)? Lees dan nog even snel verder!

Oordopjes die niet uitvallen bij alle soorten bewegingen

Rolfstone had een belangrijke missie tijdens het ontwikkelen van de Nova Sport; de oordopjes mogen niet uitvallen tijdens welke bewegingen dan ook. En die doelstelling hebben ze zeker behaald met dit mooie product.

De oordopjes worden standaard geleverd met diverse maten wingtips en eartips, hiermee pas je de oortjes perfect aan naar jouw oren.

Vooral de wingtip zorgt ervoor dat het oortje niet uit je oren valt. Dit zachte siliconen materiaal klemt zich namelijk vast in je oorschelp. Natuurlijk heb ik zelf ook getest of die echt niet uit je oren valt; en dat doet die echt niet! 

Daarnaast voelde het siliconen materiaal heel fijn aan in je oor. Zelfs na lange tijd de oordoppen gebruiken begonnen ze niet te irriteren, terwijl ik daar bij andere oortjes wel vaak last van heb.

Omdat elk oor verschillend is levert Rolfstone ook drie verschillende maten eartips. Met de juiste maat eartips komt de kwaliteit die deze oordopjes te bieden heeft volledig tot zijn recht. Hierdoor geniet je tijdens het sporten optimaal van jouw favoriete afspeellijst!

eartips

Zweten? Geen probleem!

Zweten tijdens het sporten is voor de meesten toch wel onvermijdbaar. Zelf was ik altijd bang dat dit zweet niet heel goed was voor mijn oordopjes. Maar met de Nova Sport hoef je hier niet bang voor te zijn.

Zelfs lange intensieve trainingen waarbij ik veel zweette zijn geen probleem voor deze sportieve doppen. Dit komt omdat ze IP64-gecertificeerd zijn, wat betekent dat de oordopjes stof- en spatwaterdicht zijn. Een potje hardlopen terwijl het met bakken uit de hemel komt is dus ook geen probleem!

Maar dit betekent dus (helaas) niet dat je de earbuds kan schoonmaken onder een stromende kraan, pas hier dus wel goed mee op!

Tot 25 uur lang muziek luisteren

De batterijduur van de oortjes is ongeveer vijf uur, wat voor de meeste workouts dus lang genoeg. De batterijduur is hier wel iets lager dan die van de meeste high-end oordopjes, maar persoonlijk vind ik dit geen groot probleem.

In het oplaaddoosje heb je namelijk nog 20 uur aan batterij voor de oordopjes. Dit doosje laad je eenvoudig op met de USB-C kabel, die het grotendeel van Nederland inmiddels wel thuis heeft liggen.

Waarschijnlijk krijgen alle nieuwe iPhones en Apple devices vanaf 2023 ook de USB-C aansluiting. Hierdoor wordt een hoop afval en ongemak bespaard!

Het oplaaddoosje kan je helaas niet draadloos opladen. Dus voor Samsung gebruikers die de ‘batterij draadloos delen’ functie van hun telefoon hiervoor vaak gebruiken, zijn deze oortjes niet de beste keuze.

Houd die telefoon maar in je broek

Het volume aanpassen, je telefoon opnemen, volgende nummer, even snel de muziek op pauze…. Het kan allemaal zonder je telefoon uit je broek te halen! Deze functies zijn allemaal te bedienen met de touch knoppen op de oordopjes. Check ze hieronder!

Rolfstone Nova Sport mogelijkheden

Wanneer je de oortjes eenmaal verbonden hebt met de Bluetooth op je apparaat, verbinden ze daarna automatisch met jouw telefoon. Hiervoor haal je ze enkel uit het doosje en ze zijn verbonden!

Kwaliteit van eigen bodem

Rolfstone is een bedrijf van Nederlandse bodem. Ze houden de prijs graag laag, de kwaliteit hoog en de service persoonlijk. Dit kunnen ze doordat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het design, de productie, marketing, verkoop en service.

Wanneer jij ook maar enige problemen ervaart bereik je de klantenservice gemakkelijk door te bellen, appen of te mailen.

Wat vinden anderen van de Nova Sport?

We hebben ook het internet afgestruind om te kijken wat de rest van de Rolfstone Nova Sport vindt, en op Bol.com zijn de reacties erg lovend!

In bijna alle reviews schrijven consumenten over de geweldige pasvorm en muziekkwaliteit voor een acceptabele prijs. Tom schrijft dat ze heel fijn in zijn oren zitten en ook blijven zitten, zelfs onder zijn motorhelm passen ze perfect!

Onze conclusie

De Rolfstone Nova Sport zijn de ideale earbuds voor de sporter. Ze blijven in elke situatie erg comfortabel zitten, de kwaliteit is loepzuiver en ze kunnen goed tegen een stootje.

De prijs-kwaliteitverhouding is gewoon heel erg goed. Wij zijn erg positief en de reviews op internet zijn dit zeker ook!

Wel missen deze oortjes de wat geavanceerdere functies als Noise Cancelling en draadloos opladen. Voor die functies zal je dus op zoek moeten gaan tussen de andere oortjes die momenteel beschikbaar zijn op de markt.

Nog steeds niet overtuigd?

Bekijk dan hieronder de promotievideo van Rolfstone over de Nova Sport oordopjes!

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.