Shokz OpenRun Pro

shokz openrun pro review

De Shoks OpenRun koptelefoon maakt gebruik van bone conduction technologie om geluid door je jukbeen te sturen, zodat je oren vrij blijven. Ik had ze nog nooit gebruikt, maar toen ik ze getest had was ik zeer verrast. Met deze oordopjes kun je genieten van je favoriete muziek en tegelijkertijd alert blijven op het verkeer, de voetgangers, de fietsers en meer.

Waarom de Shokz OpenRun Pro?

De Shokz OpenRun Pro zijn volgens het internet de meest geavanceerde oordopjes van Shokz tot nu toe. Ze hebben een verbeterde bas, een batterijduur van 10 uur en een functie voor snelladen. Ze zijn ook waterbestendig en hebben een dubbele ruisonderdrukkende microfoon.

Het meest bijzondere aan deze koptelefoon is de bone conduction technologie, die het geluid door je jukbeen stuurt in plaats van door je oor. Dit zorgt voor een unieke luisterervaring die je bewust houdt van je omgeving. De Shokz OpenRun Pro zijn dus ideaal voor sporters die graag muziek luisteren zonder hun veiligheid in gevaar te brengen.

Over Shokz

Shokz is een merk dat zich volledig richt op het maken van oordopjes en koptelefoons die gebruik maken van deze bone conduction technologie. Shokz is een pionier op het gebied van deze technologie en heeft verschillende modellen op de markt gebracht

Voor wie zijn de Shokz OpenRun Pro?

De Shokz OpenRun Pro zijn vooral bedoeld voor sporters die op zoek zijn naar een open-ear koptelefoon met een premium geluidskwaliteit. Of je nu hardloopt, fietst, wandelt of traint in de sportschool, deze koptelefoon blijft comfortabel zitten en levert een krachtig en helder geluid. Je kunt ook gemakkelijk telefoongesprekken voeren met de dubbele ruisonderdrukkende microfoon.Ā 

Natuurlijk kun je deze koptelefoon ook gebruiken voor andere activiteiten waarbij je graag muziek luistert en tegelijkertijd alert wilt blijven op je omgeving. De Shokz OpenRun Pro zijn geschikt voor iedereen die houdt van een open-ear luisterervaring met een verbeterde bas. Een ā€˜open ear luisterervaringā€™ is een luisterervaring waarbij je muziek kunt luisteren en tegelijkertijd omgevingsgeluiden kunt horen. Dit wordt bereikt door middel van een open oorontwerp en botgeleidingstechnologie.

Shokz OpenRun pro review earbuds.nl

Functionaliteiten & voordelen

Benieuwd wat de Shokz OpenRun Pro allemaal te bieden heeft? Hieronder bespreken we de belangrijkste functionaliteiten en voordelen van deze koptelefoon.

Veilig sporten zonder irritaties

De Shokz OpenRun Pro maken gebruik van bone conduction technologie, wat betekent dat ze het geluid door je jukbeen sturen in plaats van door je oor. Dit heeft als voordeel dat je oren vrij blijven en dat je dus bewust blijft van je omgeving. Zo kun je veilig sporten terwijl je geniet van je favoriete muziek. Bovendien voorkomt deze technologie dat je last krijgt van oorpijn of irritatie door traditionele oordopjes.

Een nadeel van deze technologie is dat de geluidskwaliteit (vooral de lage tonen) minder is dan bij normale oordopjes. Daarnaast is het niet altijd fijn om alles in je omgeving duidelijk te horen.

Genoeg batterij voor (bijna) 2 marathons

De Shokz OpenRun Pro hebben een batterijduur van 10 uur, wat genoeg is voor twee dagen of lange trainingssessies. Bovendien hebben ze een functie voor snelladen, waarmee je na 5 minuten opladen alweer 1,5 uur kunt luisteren. Zo hoef je nooit zonder muziek te zitten als je gaat sporten. De koptelefoon wordt opgeladen met een magnetische USB-C kabel, die eenvoudig aan de koptelefoon vastklikt.

Waterbestendigheid

De Shokz OpenRun Pro zijn waterbestendig volgens de IP-55 classificatie, wat betekent dat ze bestand zijn tegen stof en spatwater. Je kunt ze dus gerust gebruiken tijdens regenachtige runs, zweterige ritten of andere zware omstandigheden. Let wel op dat ze niet volledig waterdicht zijn, dus dompel ze niet onder water of spoel ze niet af onder de kraan

Geweldige telefoongesprekken

De Shokz OpenRun Pro hebben een dubbele ruisonderdrukkende microfoon, waarmee je zorgeloosĀ  telefoongesprekken kunt voeren aan beide kanten. Je kunt eenvoudig oproepen beantwoorden of weigeren met de touch-knoppen op de koptelefoon. Zo hoef je niet steeds je telefoon te pakken als je aan het sporten bent.

Gemakkelijk te bedienen

De Shokz OpenRun Pro hebben touch-knoppen op beide kanten van de koptelefoon, waarmee je verschillende functies kunt bedienen zonder je telefoon te gebruiken. Je kunt het volume aanpassen, nummers overslaan of pauzeren, oproepen beantwoorden of weigeren, Siri of Google Assistant activeren en meer. De touch-knoppen reageren snel en nauwkeurig op mijn aanraking.

De Shokz-app

Met de Shokz applicatie kan je de oordopjes gemakkelijk koppelen met je apparaat, je luisterervaring kunt aanpassen en gebruikerstips kunt krijgen. Je kunt ook kiezen tussen twee EQ-instellingen (standaard of stemgeluid) om je luisterervaring aan te passen aan je voorkeur.

Shokz review

Wat vinden anderen?

Ik heb het internet afgezocht en een aantal praktische en nuttige reviews gevonden over de Shokz OpenRun Pro oordopjes. Op Bol scoren ze een 4,6/5, en op Techradar krijgen ze ook een mooie score.

TechRadar geeft de OpenRun Pro een score van 4,5 op 5 sterren en zegt dat ze ā€œgemakkelijk de beste bas van elke bone conduction headset die we hebben getestā€ hebben. Ze prijzen ook de snellaadfunctie, het lichte en comfortabele ontwerp en de grotere en makkelijkere bedieningsknoppen. Het enige nadeel dat ze noemen is dat de nieuwe bas transducers meer merkbaar trillen tegen je huid.

Conclusie

De Shokz OpenRun Pro zijn een uitstekende keuze voor sporters die op zoek zijn naar een open-ear koptelefoon met een premium geluidskwaliteit. Ze hebben een verbeterde bas, een batterijduur van 10 uur en een functie voor snelladen.

Ze zijn waterbestendig en hebben een dubbele ruisonderdrukkende microfoon. Bovendien kun je ze gemakkelijk bedienen met de touch-knoppen of de Shokz app. Het enige nadeel is dat de geluidskwaliteit nooit zo goed zal zijn als normale oordopjes. De muziekliefhebber zal dus beter af zijn met oortjes die meer bass geven. Als je dat niet erg vindt, dan zijn de Shokz OpenRun Pro een geweldige investering voor je sportieve levensstijl!

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.