Beste oordopjes voor kleine oren

Beste oordopjes voor kleine oren

Wat zijn de beste oordopjes voor kleine oren? Ze vallen de hele tijd uit of gaan na verloop van tijd zeer doen in je oren. Wanneer je kleine oren hebt, klinkt dit vast als een bekend probleem. Oordopjes die niet goed passen in je oor zijn heel vervelend. De zoektocht naar fijne oordopjes is al helemaal lastig. Daarom helpen wij je graag door je te vertellen wat de beste oordopjes voor kleine oren zijn.

Waar moeten de oordopjes voor kleine oren aan voldoen?

Je wilt problemen als pijn aan je oren natuurlijk het liefste voorkomen. Daarom is het belangrijk om goed passende oordopjes te kopen. Maar waar moeten deze dan aan voldoen? Vaak liggen de problemen in samenhang met de pasvorm van de oordopjes. Als de oordopjes niet stabiel in je oor liggen, dan krijg je pijn of vallen ze uit.

De pasvorm van de oordopjes

De juiste pasvorm vinden is al een hele stap vooruit. Als je oordopjes hebt gevonden die geen grote pasvorm hebben, dan liggen deze stabieler in kleine oren en krijg je er naar verloop van tijd ook geen last van.

In-ear oordopjes

Heb je kleine oren? Dan raad ik je aan om in-ear oordopjes aan te schaffen. Dit zijn oordopjes die wat dieper in je oor liggen en zo dus minder snel uit vallen. In-ear oordopjes worden vaak ook geleverd met oorkussens.

Verschillende maten oorkussens

Als je kleine oren hebt, is het altijd verstandig om oordopjes te kopen waar je meerdere maten oorkussens bij geleverd krijgt. Zo kun je zelf aanvoelen welke maat fijn voelt voor jou. Vaak zijn de maten Small of Extra Small perfect voor mensen met kleine oren.

Het materiaal van de oorkussens

Let ook direct op het materiaal van de oorkussens. Deze kunnen verschillen tussen siliconen en foam. Oorkussens die gemaakt zijn van foam passen zich sneller aan de vorm van je oor aan. Hierdoor liggen de oordopjes nóg stabieler en vallen ze zo ook minder snel uit je oren. Wil je graag foam oorkussens proberen? Deze zijn ook los te verkrijgen.

De beste oordopjes voor kleine oren

Welke oordopjes voldoen aan deze eisen? Om je een zoektocht te besparen, heb ik onderzoek gedaan en ben ik erachter gekomen welke oordopjes een goede pasvorm hebben voor kleine oren en welke met meerdere maten oorkussens geleverd worden. Dit zijn de earbuds die het overwegen waard zijn:

Apple Airpods Pro

apple airpods pro

Zelf heb ik ook kleine oren en ben ik lang op zoek geweest naar een fijn paar oordopjes. Ik gebruik Apple AirPods Pro op dagelijkse basis en heb nog nooit last gehad van mijn oren. Doordat de oordopjes naar beneden en in-ear zijn gevormd, liggen ze extra stabiel in je oor.

Ook worden de Apple AirPods Pro geleverd met meerdere maten oorkussens. Deze zijn ook los te verkrijgen. Zelf draag ik altijd de oorkussens in maat S. De Apple AirPods Pro zijn voor eigenaren van een iPhone ideaal om te gebruiken. 

Er hangt aan de Apple AirPods Pro wel een prijskaartje. Deze oordopjes zijn te verkrijgen voor €250,-.

Pluspunten

Minpunten

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

samsung galaxy buds 2

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro hebben een goede pasvorm wanneer je kleine oren hebt. De oordopjes staan erom bekend dat ze niet uit je oren vallen en erg comfortabel zitten. Bij deze oordopjes worden meerdere maten oorkussens geleverd.

Voor Samsung gebruikers kan ik deze earbuds al helemaal aanraden. De Samsung Galaxy Buds 2 Pro hebben namelijk een naadloze samenwerking met je Samsung smartphone. Daarnaast is de geluidskwaliteit en ANC van deze earbuds geweldig. Lees meer over de Samsung Galaxy Buds 2 Pro in onze review.

Je kunt de Samsung Galaxy Buds 2 Pro aanschaffen voor €189,-.

Pluspunten

Minpunten

Jabra Elite 7 Pro

1180x1200

Jabra heeft meerdere earbuds die geschikt zijn voor kleine oren. Voor mij zijn de Jabra Elite 7 Pro het fijnste om te gebruiken. De kleinste maat oorkussens is naar mijn mening de perfecte maat wanneer je kleine oren hebt. De earbuds vallen niet uit en zitten strak in het oor.

De Jabra Elite 7 Pro zijn uitgerust met ANC en uitstekende geluidskwaliteit. De oordopjes hebben een batterijduur van 8 uur. Inclusief de oplaadcase is de batterijduur tot 30 uur.

De Jabra Elite 7 Pro is verkrijgbaar voor €150,-.

Pluspunten

Minpunten

JBL Tune 230NC TWS

jbl tune 230nc tws

Een van mijn favorieten van het bekende audiomerk JBL, is de JBL Tune 230NC TWS. Veel gebruikers zijn te spreken over de pasvorm van de oordopjes. De oordopjes vallen niet snel uit. Je kunt zelf de maat oorkussens kiezen, waardoor de earbuds extra comfortabel zitten. Ook tijdens het sporten blijven de earbuds goed zitten.

De geluidskwaliteit van de JBL Tune 230NC TWS is erg goed. Het geluid is eventueel nog aan te passen via de app van JBL. De JBL Tune 230NC TWS is ook erg fijn te gebruiken wanneer je een telefoongesprek wilt voeren. Lees er meer over in het artikel Beste earbuds voor bellen.

De JBL Tune 230NC TWS is te verkrijgen voor €70,-.

Pluspunten

Minpunten

JBL LIVE Pro+

jbl live pro+

Nog een optie van JBL die te overwegen is, is de JBL LIVE Pro+. Deze earbuds hebben net als de JBL Tune 230NC TWS een ontzettend fijne pasvorm en krijg je geleverd met meerdere maten oorkussens.

 

De geluidskwaliteit van de JBL LIVE Pro+ is zoals we die kennen van JBL. De oordopjes zijn te gebruiken voor ieder apparaat met een Bluetooth verbinding. Ze verbinden naadloos met jouw smartphone.

Deze earbuds zijn een erg fijne budget optie. Deze oordopjes zijn namelijk al te bemachtigen voor €75,-.

Pluspunten

Minpunten

Shokz OpenRun Pro

1200x561

Oordopjes die niet in je oren gaan, maar tegen je jukbeen aan zitten. In deze oordopjes zit een trillend plaatje dat via je jukbeen het geluid begeleidt naar je trommelvlies. Bone Conduction headphones worden ze genoemd. De Shokz OpenRun Pro is zo’n open-ear koptelefoon.

Aangezien de oordopjes niet in je oor gaan, zijn ze ideaal voor mensen met kleinere oren. Let bij aankoop op de maat van de nekband. Voor mensen met een kleiner hoofd heeft Shokz een kleinere nekband.

De Shokz OpenRun Pro is te verkrijgen voor €170,-.

Pluspunten

Minpunten

Samenvatting

De bovenstaande earbuds zijn het overwegen waard wanneer je kleine oren hebt. Let bij het aanschaffen van earbuds op de pasvorm, of er meerdere maten oorkussens met de oordopjes komen en het materiaal van de oorkussens. Ook is het aan te raden om te kiezen voor in-ear oordopjes.