Hoe werkt de pasvormtest op de Apple AirPods Pro?

hoe werkt de pasvormtest airpods pro

Hoe voer je een pasvormtest uit met de Apple AirPods Pro? Twijfel je of je oordopjes niet helemaal goed zitten? Om het zeker te weten, voer je een pasvormtest uit. Hieronder vertel ik je hoe je dit eenvoudig doet.

De pasvormtest van de Apple AirPods Pro

Als je niet goed weet of de oordopjes goed zitten, is het verstandig om even een pasvormtest uit te voeren. Dit doe je heel gemakkelijk, gewoon via je telefoon. Maar hoe precies?

Stap 1. Zorg ervoor dat je AirPods Pro verbonden zijn met je telefoon en doe de oordopjes in je oren. Open je telefoon en ga naar instellingen. Zoek de knop ‘Bluetooth’ en klik daar op.

Stap 2. In het rijtje van apparaten zoek je jouw AirPods Pro. Tik op het knopje ‘Meer info’. Dit is een blauwe, ronde knop met een i in het midden.

Stap 3. Bij ‘Meer info’ vind je informatie over je AirPods. Klik in dit scherm op ‘Pasvormtest’. Let er op dat je apparaat minimaal iOS 13.2 moet hebben.

Stap 4. Klik vervolgens op ‘Ga door’ en daarna op de afspeelknop.

pasvormtest apple airpods pro
De pasvormtest van de Apple Airpods Pro.

Moet je een andere maat oorkussen proberen?

De uitslag van de pasvormtest kan zijn dat je een andere maat oorkussens moet proberen. Bij de AirPods Pro zijn standaard vier maten oorkussens geleverd. Pas een andere maat en voer vervolgens de pasvormtest opnieuw uit. Misschien heb je een verschillende maat oorkussen nodig voor je linker- of rechteroor.