Hoe lang gaan de Apple AirPods mee?

hoe lang gaan de airpods mee

Hoe lang blijven je AirPods goed in tact? Om deze vraag te beantwoorden, splitsen we de vraag in twee categorieën. Zo hebben we het over de batterijduur en de levensduur van de Apple AirPods.

De batterijduur van de Apple AirPods

De batterijduur van de Apple AirPods is ook op te delen in twee subcategorieën: de luistertijd en de gesprekstijd. 

Luistertijd

De luistertijd van volledig opgeladen AirPods (3e generatie)  + case is zo’n 30 uur. Wanneer de AirPods leeg zijn, duurt het vijf minuten voordat je weer een uur aan luistertijd hebt. Voor de 1e en 2e generatie AirPods en de AirPods Pro bedraagt de luistertijd circa 24 uur.

Over het algemeen gaan de AirPods tot 5 uur mee terwijl ze in je oren zitten. Dit wordt beïnvloed door het volume waarop je luistert, hoe lang je de AirPods al in bezit hebt en of je de ANC gebruikt.

Gesprekstijd

De gesprekstijd van de Apple AirPods 2e generatie en de AirPods Pro 1e generatie bedraagt 18 uur. Voor de Apple AirPods Pro 2e generatie bedraagt de gesprekstijd 24 uur. De nieuwe AirPods 3e generatie heeft een gesprekstijd van 20 uur.

De bovenstaande statistieken gelden voor volledig opgeladen AirPods + case.

De levensduur van de Apple AirPods

Zoals hierboven staat is het verstandig om voorzichtig om te gaan met je AirPods om de levensduur te verlengen. Om de levensduur van je AirPods te verbeteren heb ik een aantal trucjes ontdekt.