JBL Tune 230 NC TWS review

jbl tune 230 nc tws

Wat vind ik van de JBL Tune 230 NC TWS? Momenteel zijn er ontzettend veel in-ear earbuds te vinden op de markt. Aan goede oordopjes hangt meestal ook nog eens een flink prijskaartje. Is de JBL Tune 230 NC TWS het proberen waard?

De JBL Tune 230 NC TWS

Met de JBL Tune 230 NC TWS bemachtig je een fijn paar oordopjes voor een vrij lage prijs. De oordopjes beschikken over ANC, zijn waterbestendig en hebben ook nog eens geweldige batterijduur. Zijn de oordopjes leeg? Dan laad je ze binnen 10 minuten weer op.

Waarom zou je de JBL Tune 230 NC TWS moeten aanschaffen?

De prijs van de JBL Tune 230 NC TWS was voor mij een ware verrassing. Met de JBL Tune 230 NC TWS krijg je toegang tot de vertrouwde JBL geluidskwaliteit. Wat ik super fijn vind aan de JBL Tune 230 NC TWS is dat de oordopjes in combinatie zijn te gebruiken met de JBL Headphones app. Met deze app kan ik het geluid van de oordopjes naar mijn voorkeur aanpassen.

White JBL Tune 230 NC TWS

De belangrijkste functionaliteiten

Hieronder bespreek ik de belangrijkste functionaliteiten van de JBL Tune 230 NC TWS. Wat kun je verwachten van deze earbuds?

De pasvorm

De JBL Tune 230 NC TWS krijg je geleverd met drie verschillende maten opzetstukken. Het is dus mogelijk om zelf te ervaren welke maat van de opzetstukken het beste voor je zit. Nadat je de juiste maat hebt gevonden zitten de oordopjes strak en comfortabel in het oor.

Geluidskwaliteit

Oordopjes schaf je uiteraard aan voor het geluid. De JBL Tune 230 NC TWS beschikt over JBL’s Pure Bass Sound. Deze legt de nadruk op lagere tonen, waardoor de bas extra versterkt wordt. Vind je het geluid niet fijn klinken? Dan pas je deze aan met de equalizer via de JBL Headphones-app.

Oordopje JBL Tune 230 NC TWS

Het design

Het matte design van de JBL Tune 230 NC TWS vind ik persoonlijk heel mooi. De oordopjes zijn in de kleuren zwart, wit, zand en blauw verkrijgbaar. Wat ik minder mooi vind is de rode ondertoon die er op de opzetstukken zit. Dit is echter een persoonlijke voorkeur.

ANC

De JBL Tune 230 NC TWS beschikt over ANC. Hierdoor worden geluiden van buitenaf geblokkeerd. Met de Smart Ambient modus laat je omgevingsgeluid toe. Dit is handig voor wanneer je onderweg bent en het verkeer bijvoorbeeld wilt horen.

De microfoon

Er zijn twee microfoons ingebouwd in deze oordopjes. De microfoons van draadloze oordopjes zijn niet altijd optimaal en voor een lage prijs verwachtte ik ook niet veel. Desondanks werken de microfoons prima.

Waterbestendig

Wanneer je op de fiets zit en het regent, wil je natuurlijk dat je oordopjes niet stuk gaan. Daarom raad ik altijd aan om een paar oordopjes te kiezen die voorzien zijn van een IPX-certificaat. De JBL Tune 230 NC TWS is IPX4-waterbestendig. Zorgen over een regenbui of zweten in de sportschool heb je dus niet.

Batterijduur

Velen maken gebruik van hun oordopjes met de ruisonderdrukking aan. Daarom test ik de batterijduur van oordopjes altijd met de ANC aan. Op een enkele batterijlading gaat de JBL Tune 230 NC TWS tot zo’n 8 uur lang mee. Met een volle oplaadcase zijn de oordopjes tot 4 keer op te laden. In totaal heb je dus 32 uur luisterplezier.

Oplaadsnelheid

Je kent het wel, je oordopjes zijn leeg en nu moet je heel lang wachten tot ze weer opgeladen zijn. Met de JBL Tune 230 NC TWS heb je dit gelukkig niet. Binnen 10 minuutjes tijd heb je weer twee uur lang plezier van je oordopjes.

JBL Tune 230 NC TWS

Verbinden met je telefoon

Net als veel andere draadloze oordopjes zijn de JBL Tune 230 NC TWS te verbinden via Bluetooth. De oordopjes van JBL maken gebruik van een Bluetooth 5.2 verbinding. De oordopjes zijn gemakkelijk met je mobiele apparaat te verbinden.

Touch-control

Tijdens het testen van de JBL Tune 230 NC TWS ondervond ik dat touch-control niet altijd even lekker werkte. Soms ontvingen de oordopjes het commando helemaal niet of deden ze  iets heel anders dan de bedoeling was. Het linker oordopje regelt de verbinding met spraakassistenten. Het rechter oordopje dient als afspeel regelaar. Zo is het volume aan te passen en kun je doorschakelen naar het volgende nummer. Ook is het mogelijk om telefoongesprekken te bedienen met touch-control.

De voor- en nadelen

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van de JBL Tune 230 NC TWS.

Pluspunten

Minpunten

jbl tune 230nc tws

De prijs van de JBL Tune 230 NC TWS

Wat mij verraste aan deze oordopjes was de prijs. De JBL Tune 230 NC TWS zijn al te koop voor €70,-. Voor de kwaliteit van de oordopjes vind ik de prijs passend.

Zijn de JBL Tune 230 NC TWS zijn prijs waard?

De oordopjes behoren tot het middensegment qua prijs. In dit segment zijn heel veel goede oordopjes te vinden. Ik ben van mening dat de JBL Tune 230 NC TWS zeker het proberen waard is. Wanneer je op zoek bent naar fijn zittende oordopjes met een goede geluidskwaliteit, dan is de JBL Tune 230 NC TWS helemaal wat voor jou.

Wat vinden anderen van de JBL Tune 230 NC TWS?

Op het internet zijn veel reviews te vinden van de JBL Tune 230 NC TWS. Veel van deze reviews melden dat de oordopjes voldoende functioneren voor de prijs die eraan is gegeven. De touch-control is voor veel gebruikers wel een struikelpunt. Op CoolBlue worden de JBL Tune 230 NC TWS beoordeeld met 4 van de 5 sterren.

Conclusie

Voor de prijs vind je naar mijn mening niet veel oordopjes die het zo goed doen als de JBL Tune 230 NC TWS. De geluidskwaliteit is voor mij het belangrijkste beoordelingspunt en deze oordopjes voldoen zeker aan de kwaliteitseis. Verder is de ANC samen met de touch-control niet optimaal, maar gezien de prijs vind ik dat zelf niet zo erg. Ik kan de JBL Tune 230 NC TWS aanraden aan iedereen die nog fijne oordopjes zoekt.