AirPods Pro vallen uit, wat nu?

airpods pro vallen uit, wat nu

Mijn AirPods Pro vallen uit mijn oor. Wat kan ik hieraan doen? Deze vraag wordt best vaak gesteld. Vervelend, want je wilt uiteraard niet dat je elke keer je earbuds opnieuw in moet doen. Om je te helpen heb ik een aantal tips voor je verzameld.

Hoe merk ik dat mijn AirPods Pro niet passen?

Als je oordopjes los van je oor komen, is dit te merken doordat het geluid doffer gaat klinken. De bas is niet aanwezig zoals je gewend bent. Ook komt het weleens voor dat je verschil merkt in volume tussen het linker- en rechter oordopje. Wanneer je oordopjes snel uit je oor vallen weet je zeker dat de oordopjes niet goed passen. Hoe is dit op te lossen?

Waarom vallen mijn AirPods Pro uit mijn oor?

De meest voorkomende oorzaak waardoor je AirPods Pro uitvallen, is het formaat van de oorkussens. Wanneer deze oorkussens niet passen bij de grootte van je oor, is de kans groot dat de oordopjes sneller uitvallen. Als je bijvoorbeeld kleine oren hebt en de verkeerde maat oorkussens draagt, vallen je oordopjes sneller uit. Ook kan het zijn dat je je AirPods Pro verkeerd draagt.

Tips om te voorkomen dat je AirPods Pro uitvallen

Hieronder vind je tips die helpen om je AirPods Pro stabieler in je oor te laten zitten.

Pas een ander maat oorkussens

Als je AirPods Pro snel uitvallen, is het aanraden een ander formaat oorkussens te proberen. Er zijn twee mogelijkheden: de oorkussens zijn te groot of te klein. Heb je het idee dat de oorkussens te groot zijn? Probeer dan een kleiner formaat. Voel voor jezelf aan welk formaat oorkussen het meest comfortabel zit.

Welke maten oorkussens worden geleverd bij de AirPods Pro?

Wanneer je de AirPods Pro aanschaft, komen daar verschillende maten oorkussens bij. De oorkussens worden geleverd in de maten S, M en L. Probeer de verschillende maten om erachter te komen welk formaat het beste past bij jouw oor.

Probeer een ander materiaal oorkussens

De oorkussens van Apple zijn gemaakt van siliconen. Er is een kans dat je oordopjes uitvallen door het gladde materiaal. In dit geval is het een goede optie om over te stappen naar oorkussens van foam. Foam vormt zich makkelijker naar je oor. Ook is foam wat stugger dan siliconen. De kans is dus groot dat de oordopjes hierdoor beter blijven zitten. Het is mogelijk om deze los aan te schaffen.

opzetstukken airpods

Draai ze de goede richting op

Ben je net overgestapt naar de AirPods Pro? Dan is er een kans dat je de steeltjes nog steeds naar beneden draagt. De oordopjes zitten hierdoor minder stabiel in je oor en vallen snel uit. Draai de steeltjes van de AirPods Pro iets naar boven en voel wanneer ze goed op hun plek vallen. Grote kans dat je AirPods Pro nu wel strak en stabiel in je oor zitten.

Sla ze aan de haak

Helpen al deze tips nog steeds niet? Dan is het een mogelijkheid om haakjes aan te brengen aan je AirPods Pro. Deze haakjes buig je om je oren heen. Hierdoor is het haast onmogelijk dat je AirPods Pro nog uitvallen.

AirPods Pro aanschaffen

De AirPods Pro zijn hele fijne oordopjes voor Apple gebruikers. Naast de fijne geluidskwaliteit zitten de oordopjes ook nog eens heel comfortabel. Wil je graag de AirPods Pro aanschaffen? Bekijk ze dan hier.