Bose QuietComfort® Earbuds Review

Bose QuietComfort® Earbud review

‘Deze ervaring heb je met geen enkel ander oordopje’ is wat Bose beweert over de QuietComfort® Earbuds. Wij testten deze oordopjes, en het zal voor andere merken inderdaad lastig worden om deze kwaliteit te evenaren.

Waarom de Bose QuietComfort® Earbuds?

Bose staat bekend als een high-end merk met producten van super-kwaliteit. Die naam hebben ze bij de QuietComfort® Earbuds zeker waar gemaakt.

Doordat Bose decennialang onderzoek deed naar de Noise Cancelling technologie, beschikken deze oordopjes nu over één van de beste Noise Cancelling technologieën die vandaag de dag verkrijgbaar is op de markt!

Naast die technologie zijn alle aspecten van deze earbuds gewoon heel goed uitgewerkt. Comfortabel, veel mogelijkheden, makkelijk te bedienen en geluid van superieure kwaliteit.

Bose Quietcomfort draadloos opladen

Voor wie?

De earbuds zijn gemaakt voor de consument die met liefde meer geld uitgeeft om de Bose-kwaliteit hiervoor terug te krijgen. Want eerlijk is eerlijk; voor goedkope producten moet je niet bij Bose aankloppen.

Deze kwaliteit merken anderen ook wanneer ze met jou aan het bellen zijn terwijl jij deze earbuds gebruikt. Met de ultieme Noise Cancelling technologie kan de beller aan de andere kant van de lijn je perfect verstaan omdat de oordopjes omgevingsgeluid wegfilteren uit het gesprek.

Functionaliteiten & voordelen

Benieuwd naar de specifieke kenmerken en mogelijkheden van deze earbuds? Lees dan nog even verder!

De Bose Music-app

In de app van Bose pas je de QuietComfort® Earbuds precies aan naar jouw wensen. Hier schakel je eenvoudig tussen de verschillende Bluetooth apparaten waarmee jij de oortjes gebruikt.

Daarnaast kan je het gewenste Noise Cancelling-niveau instellen, het stroomverbruik controleren, je favoriete spraak-assistent instellen en je eigen snelkeuzeopties maken.

Let op: de Bose QuietComfort® Earbuds kunnen geen verbinding maken met de andere apps van Bose.

Stabiele en comfortabele pasvorm

De earbuds maken gebruik van zachte siliconen eartips, die zorgen voor comfort, stabiliteit en passieve geluidsblokkering. De oortjes bleven bij mij erg goed en comfortabel in m’n oren zitten, zelfs bij intensieve bewegingen.

Wanneer jij je oordopjes vooral tijdens het sporten gebruikt zou ik toch aanraden om verder te kijken naar andere oordopjes; zoals de Rolfstone Nova Sport of de sportlijn van Bose. Dit vooral omdat deze oordopjes redelijk groot zijn in vergelijking met andere oordopjes.

ontwerp zonder titel (2)

Sublieme geluidkwaliteit

Zoals je van Bose gewend bent leveren ook deze earbuds hoogwaardige geluidsprestaties op elk volume. Elk soort geluid dat ik beluisterde met deze earbuds klonken echt levensecht en kraakhelder.

Met de exclusieve akoestische architectuur van deze oortjes hoor je alles met hifigeluid; dit betekent dat het geluid weinig vervorming vertoont van de kwaliteit toen het opgenomen werd.

Bij de meeste oordopjes verdwijnt een gedeelte van de bass wanneer het volume lager gaat. Dit probleem heeft Bose opgelost met de volumeafhankelijke Active EQ. De hoge en lage tonen worden hierdoor versterkt (wanneer nodig), voor een consistente balans als je aan het luisteren bent.

Verschrikkelijk goede Noise Cancelling en Aware Modus

Bose heeft goede stappen gemaakt met hun Acoustic Noise Cancelling™-technologie. Hiermee sluit je jezelf heerlijk af van de omgevingsgeluid om je heen wanneer je focus nodig hebt voor andere dingen.

De speciale microfoons in de earbuds analyseren het omgevingsgeluid om je heen, waarna ze een antigeluid produceren om deze storende geluiden te dempen. Zit je in een drukke ruimte op je werk? Dan heb je met deze functie geen last meer van die lawaaierige collega’s om je heen.

Wanneer je juist wel even naar je omgeving moet luisteren gebruik je de Aware-modus met ActiveSense™-technologie. Dit zorgt ervoor dat je omgevingsgeluiden juist wel beluisterd kunnen worden terwijl je de oordopjes niet uit je oren hoeft te halen.

Gesprekken voeren, luisteren naar de omroepberichten op het station of naar de omgeving luisteren terwijl je je in het verkeer begeeft, dat is precies waar deze technologie voor gemaakt is. En dat hebben wij natuurlijk ook getest, en het werkt gewoon echt heel goed!

De beste telefoongesprekken, waar je ook bent

Door de bovenstaande techniek verlopen telefoongesprekken ook vlekkeloos. Tijdens telefoongesprekken wordt het omgevingsgeluid om je heen geëlimineerd, waardoor de persoon aan de andere kant van de lijn je geruisloos kan verstaan.

Of je nu op een druk kantoor, midden in stad of op een andere drukke plek bent; de microfoons focussen zich op je stemgeluid en filteren het meeste omgevingsgeluid en het geluid van de wind weg.

Tot 6 uur lang luisteren naar muziek

Met de earbuds kun je tot 6 uur lang luisteren naar je favoriete artiest, collega of podcastmaker. Wanneer je uitgeluisterd bent stop je ze eenvoudig weer in het doosje, en kun je de oortjes nog eens twee keer volledig opladen.

Het doosje laad je op met de (meegeleverde) USB-C kabel of een draadloze oplader. Tegenwoordig beschikken (sommige) nieuwe telefoons ook over een ‘batterij draadloos delen’ functie, waarmee je deze oortjes dus op de achterkant van je telefoon kan opladen.

Simpele bediening

De QuietComfort® Earbuds zijn erg makkelijk te bedienen. Met een eenvoudige tik of veeg wijzigje het volume, schakel je tussen Noise Cancelling en de Aware-modus, oproepen beantwoorden en de muziek besturen.

Wanneer je klaar bent met luisteren doe je de oordopjes gewoon weer uit waarna de muziek automatisch gepauzeerd wordt.

Bose Quietcomfort in oor

Zweet- en weerbestendig

Zweten tijdens het sporten of een regenbui levert geen problemen op voor deze earbuds. Ze zijn namelijk IPX4-geclassificeerd. Dit betekent dat ze gemakkelijk tegen spatwater kunnen.

Wanneer je buiten loopt en de regen komt ineens met bakken uit de hemel vallen hoef je dus niet bang te zijn dat de oortjes kapot gaan.

Wat vinden anderen?

We hebben reviews van consumenten die de Bose QuietComfort® Earbuds hebben aangeschaft en momenteel gebruiken onderzocht. Hieronder zijn veel lovende reacties over de geluidskwaliteit en de goed-werkende Noise Cancelling te vinden.

Esther schrijft bijvoorbeeld: ‘de Noise Cancelling werkt erg goed. Het blijft een bijzondere ervaring om deze van minimaal naar maximaal te zetten in een rumoerige omgeving, probeer het eens uit zou ik zeggen!’.

Conclusie

De QuietComfort® Earbuds zijn gewoon écht hele goede earbuds waar je dus wel iets meer geld voor neer moet leggen.

De geluidskwaliteit is zoals je van Bose gewend bent, de Noise Cancelling werkt geweldig en de earbuds bieden veel mogelijkheden en veel gebruiksgemak.

Voor degenen die veel aan het bellen zijn is dit een goede keuze aangezien telefoongesprekken en vergaderingen vlekkeloos verlopen wanneer je deze oordopjes gebruikt.

Wel had de batterijduur (voor dit geld) langer gemogen, omdat de batterij van goedkopere earbuds vaak nog een stukje hoger ligt.

Wij zijn in ieder geval erg tevreden over dit mooie product van Bose!

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.