JBL Live Pro+ Review

JBL Live Pro+ Review

De JBL Live Pro+ oordopjes zijn klein en super krachtig tegelijk. Daarnaast beschikken ze over een aantal handige functies waardoor jij volledig opgaat in jouw favoriete muziek. Benieuwd naar de belangrijkste kenmerken en functionaliteiten van deze oordopjes? Lees dan nog even verder!

WAAROM JBL Live Pro+

Het Amerikaanse JBL is al meer dan 75 jaar een grote naam in de wereld van geluidsapparatuur. De earbuds van JBL zijn geoptimaliseerd veel verschillende apparaten, waardoor alle handige functionaliteiten voor iedereen te gebruiken zijn.

De Live Pro+ zijn high-end oordopjes uit het assortiment van JBL. Hierdoor geniet jij van de geweldige kwaliteit die JBL te bieden heeft. Deze oordopjes beschikken over veel verschillende functionaliteiten die in de app makkelijk aan te passen zijn naar jouw wensen.

Voor wie zijn deze earbuds?

De JBL Live Pro+ oordopjes zijn ideaal voor personen die earbuds voor bellen gebruiken en zich vaak in luidruchtige omgevingen begeven. De oordopjes beschikken over meerdere microfoons waarmee ze de Noise Cancelling en Smart Ambient functies erg goed ondersteunen.

In luidruchtige omgevingen kun je de geluiden uit de omgeving uitschakelen, en als je de omgeving juist wilt horen schakel je de Smart Ambient modus in. Tijdens het bellen wordt ruis en herrie uit de omgeving ook weg gefilterd, waardoor de persoon aan de andere kant van de lijn je perfect verstaat.

Functionaliteiten & voordelen

Tijd om wat dieper in te gaan op alle functionaliteiten en kenmerken die de JBL Live Pro+ earbuds te bieden hebben.

JBL Signature Sound

De Live Pro+ oordopjes zijn geschikt voor ieder apparaat waardoor je met elke telefoon, tablet of laptop optimaal geniet van de beste JBL Signature Sounds. Alle functionaliteiten die hieronder benoemd worden zijn dan (in tegenstelling tot sommige andere oordopjes) met elk apparaat optimaal te benutten.

De oortjes verbinden snel en automatisch met jouw apparaat wanneer je de oortjes uit het doosje haalt. Hier hoef je dus geen tijd meer aan te verspillen.

Goede focus met de Adaptive Noise Cancelling

Met de Adaptive Noise Cancelling geniet je optimaal van je favoriete muziek zonder gestoord te worden van geluiden in de omgeving, deze geluiden worden namelijk weggefilterd door de oordopjes. Hierdoor hoef jij het geluid dus niet harder te zetten wanneer je in een rumoerige omgeving bent, wat dus beter is voor je gehoor.

De oordopjes beschikken over een microfoon die geluiden van buitenaf beluistert, analyseert en vervolgens verdraait. Op basis hiervan geven de oordopjes een antigeluid waardoor je focus volledig op de muziek of geluid uit je oortjes ligt.

Deze functie is ideaal voor gebruikers die de oordopjes vaak gebruiken voor school, werk of andere momenten waar volledige focus noodzakelijk is.

Voer gesprekken met de oordopjes in je oren

Wanneer je juist wel naar de omgeving wil luisteren is de Smart Ambient functie ideaal. Met deze functie wordt het omgevingsgeluid juist afgespeeld door de oortjes en het geluid van de muziek verlaagd.

Kom je een bekende tegen, moet je wat afrekenen in de supermarkt of wil je de omgeving blijven horen terwijl je manoeuvreert door het verkeer? Dan hoef je de oordopjes niet uit te doen om deze gesprekken of geluiden te blijven verstaan. Dat noemen wij nog eens optimaal gebruiksgemak!

Na het zelf testen van deze functie op de Live Pro+ van JBL was ik direct erg enthousiast. Het gemak dat deze functie met zich meebrengt vond ik geweldig, zeker omdat ik zelf altijd Samsung Buds heb gebruikt zonder deze functie.

Lange batterijduur & korte oplaadtijd

De oordopjes gaan erg lang mee waardoor je ze niet continu op hoeft te laden. Wanneer de oordopjes volledig opgeladen zijn, zijn ze ongeveer 7 uur lang te gebruiken.Ā 

Wanneer je de oordopjes toch 7 uur lang achter elkaar gebruikt hebt, beschikt het oplaaddoosje over nog eens ongeveer 21 uur aan luisterplezier. In totaal luister je dus maar liefst 28 uur lang naar je favoriete podcast, afspeellijst of collegaā€™s.

Als je al het batterijvermogen verbruikt hebt, is dit weer gemakkelijk bij te laden. De oordopjes laad je gemakkelijk op met een USB-C kabel of een draadloze oplader. Met een draadloze oplader zijn de oortjes in ongeveer 3 uur weer volledig opgeladen, volledig opladen met de USB-C kabel duurt ongeveer 2 uur.

Zijn de oortjes helemaal leeg, heb jij haast en heb je de oortjes toch nodig? Met 5 tot 10 minuten opladen met een snellader zijn de oortjes weer minstens 1 uur lang te gebruiken.

De JBL Headphones App

JBL geeft jou de regie tijdens het gebruiken van de oordopjes. In de JBL Headphones app kan je de oordopjes volledig aanpassen naar je smaak en behoeftes.

Verschillende gebaren

In de app geef je elk oortje gemakkelijk een verschillende functie. De volgende functies zijn beschikbaar;

Afspeelregelaar
Hiermee surf je gemakkelijk door je eigen muziek heen. Met Ć©Ć©n klik gaat je nummer op pauze of speelt hij af. Met twee tikken ga je naar het volgende nummer en met drie tikken speelt hij het vorige nummer af.

Volumeregelaar
Je telefoon hoef je met deze functie niet uit je zak te halen om het volume aan te passen. Dit pas je eenvoudig aan door op je oortje te klikken.

Ambient-sound regelaar
Als je deze functie instelt schakel je met Ć©Ć©n klik gemakkelijk tussen de Noise Cancelling functie waardoor hij het omgevingsgeluid onderdrukt en de Smart Ambient modus waarmee het omgevingsgeluid juist door de oortjes beluisterd kan worden.

Met twee tikken activeer je de TalkThru modus, waardoor je moeiteloos gesprekken voert met de mensen om je heen terwijl je oortjes in je oor zitten.

JBL Live Pro mogelijkheden

Geluidmodus aanpassen

Daarnaast is het mogelijk om een thema toe te voegen aan het geluid voor de muziek. Kies hier bijvoorbeeld uit Ć©Ć©n van de verschillende themaā€™s als bazz of jazz.Ā 

Het is ook mogelijk om handmatig de lage, middel en hoge tonen aan te passen naar jouw wensen.

Pasvorm bepalen

Bij de oordopjes krijg je standaard vijf verschillende groottes dopjes meegeleverd. Met een functie in de app test je welke van deze dopjes het beste passen in jouw oor.

Vind mijn oordopjes

Ben je Ć©Ć©n (of twee) van je oordopjes kwijt? Dan speel je via de app een hard piepgeluid door de oortjes heen. Erg handig als je je oortjes tussen de bank bent kwijtgeraakt!

Moeiteloze telefoongesprekken

Ben je veel aan het bellen of aan het vergaderen? De JBL Live Pro+ oordopjes beschikken maar liefst over zes microfoons. De persoon aan de andere kant van de lijn verstaat jou hierdoor luid en duidelijk, zelfs als je in een rumoerige omgeving bent.

Twee microfoons in het oortje staan naar de mond toe gericht om jouw stem zo duidelijk mogelijk te kunnen verstaan. De derde microfoon in het oortje zorgt ervoor dat het geluid uit de omgeving onderdrukt wordt tijdens het bellen.

Het regent zonnestralen

De oordopjes zijn IPX4 gecertificeerd, waardoor deze bestendig zijn tegen spatwater. Jouw oordopjes zullen dus niet bang zijn voor een grote regenbui terwijl jij buiten loopt. Let op: dit betekent dus niet dat je oordopjes volledig waterdicht zijn. Onder de douche met je earbuds is dus niet zoā€™n heel goed idee.

Wat vinden anderen van de JBL Live Pro+?

We hebben ook de reviews van gebruikers bekeken op internet; de meeste gebruikers zijn erg positief.

Alfons benadrukt op Coolblue dat de ruisonderdrukking echt heel goed werkt en dat dit de reden is dat deze oortjes zo geweldig zijn. Alfons is op werk veel aan het bellen en benoemt dat de andere partij amper last heeft van het kabaal om hem heen.

Conclusie over deze JBL earbuds

JBL heeft met deze Live Pro+ earbuds een mooi product op de markt gezet met een prima prijs-/kwaliteitverhouding.

Het zijn compacte oortjes met erg goede muziekkwaliteit. De verschillende functionaliteiten die deze oordopjes te bieden hebben maken het plaatje compleet.

Met de Noise Cancelling en Smart Ambient functionaliteiten zijn deze oortjes in elke situatie en omgeving moeiteloos te gebruiken. Met de (gratis) app van JBL zijn deze verschillende functies en andere handige geluidsinstellingen gemakkelijk te bedienen.

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.