Wat zijn de beste oordopjes voor fitness/gym?

beste earbuds voor fitness

Wat zijn de beste oordopjes voor tijdens het fitnessen? Tegenwoordig luistert iedereen muziek tijdens het sporten. Oordopjes of een koptelefoon die geschikt zijn voor tijdens het sporten zijn dus fijn om te hebben. Maar welke zijn dit en waar moet je op letten tijdens het aanschaffen?

Waar moeten oordopjes voor tijdens het fitnessen aan voldoen?

Oordopjes voor het fitnessen moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo is het belangrijk dat de oordopjes stevig in je oren zitten en dat ze voorzien zijn van ANC. Waar moet je nog meer op letten?

Niet uit je oren te krijgen

Tijdens het sporten maak je weleens grote bewegingen waardoor je oordopjes makkelijk uit kunnen vallen. Dit is heel irritant, want dat onderbreekt je gymsessie. Een grote eis op dit lijstje is dus dat de oordopjes niet snel uit vallen.

De oordopjes moeten stabiel en stevig in je oren zitten. In-ear oordopjes zitten bijvoorbeeld vaak steviger en vallen dus ook minder snel uit je oren.

Blokkeer je omgevingsgeluiden

Nog een irritatiepunt in de sportschool is de muziek van de gym zelf of die buurman op de loopband die te veel geluid maakt. Dit hoef je niet te horen tijdens je sportsessie. Daarom zijn oordopjes met Noise Canceling altijd een goed idee.

Een goede geluidskwaliteit en bas

Wat is er motiverender dan muziek? Precies, niks! In de sportschool staan met medium kwaliteit geluid in je oren, is niet de bedoeling. Het geluid van je oordopjes is dus heel belangrijk. Het geluid moet helder klinken en je telefoon moet het geluidssignaal 100% oppakken. Het liefste heb ik oordopjes met een goede versterkte bas tijdens het sporten.

Geen zorgen om zweetdruppels

Het is geen geheim dat je van fitness gaat zweten. Deze zweetdruppels komen nou eenmaal wel eens bij je oordopjes terecht. Een paar oordopjes dat waterbestendig is, is daarom geen overbodige luxe. Let bij het aanschaffen van oordopjes altijd op een IPX-certificaat.

zweet en waterbestendige earbuds
Je oordopjes moeten goed waterbestendig zijn.

Geen draden in de weg

Als laatste is het natuurlijk heel fijn dat er geen draadjes in de weg zitten tijdens het sporten. Je wilt ook je tijd besteden aan de dumbbells en niet aan het uit de knoop halen van de draadjes van je oordopjes. Draadloze oordopjes zijn dus een absolute pré.

Wat zijn de beste oordopjes voor in de gym?

Zo, nu we weten waar we op moeten letten, kunnen we door naar waar het echt om draait. Welke oordopjes zijn geschikt voor in de sportschool?

Apple Airpods Pro

apple airpods pro

Voor Apple gebruikers zijn de AirPods van Apple een hele goede optie voor in de sportschool. Deze in-ear oordopjes vallen haast niet uit door de fijne pasvorm. 

Ook hebben de oordopjes een fantastische ANC en zijn de waterbestendig. Ben je de oordopjes vergeten op te laden? Geen stress! Binnen 15 minuten heb je weer drie uur lang luisterplezier.

Pluspunten

Minpunten

Samsung galaxy buds 2 pro

samsung galaxy buds 2 pro

Voor de gebruikers van Android zijn de Samsung galaxy buds 2 pro de beste optie. De oordopjes werken naadloos samen met je Samsung apparaat en zijn voorzien van Noise Cancelling en Ambient Mode. 

Ook over de geluidskwaliteit ben ik zeer te spreken. De oordopjes blijven goed zitten. Dit alles maakt ze zeer geschikt voor tijdens het fitnessen.

Pluspunten

Minpunten

De fitness oordopjes van Raycon

fitness earbuds raycon

Een merk dat oordopjes ontwerpt voor elke gelegenheid is Raycon. Zo heeft dit merk ook oordopjes ontworpen voor tijdens het fitnessen. 

De oordopjes hebben een lange batterijduur, zijn IPX7-waterbestendig en zijn voorzien van ANC. Deze oordopjes zitten ontzettend stevig in je oren en vallen dus niet makkelijk uit.

Pluspunten

Minpunten

Beats Powerbeats Pro

beats powerbeats pro

De Beats Powerbeats Pro zijn een van de beste oordopjes die speciaal ontwikkeld zijn voor tijdens het sporten. De oordopjes zijn namelijk voorzien van verstelbare haakjes, waardoor ze niet uit de oren kunnen vallen. Wat heel leuk is aan deze oordopjes is dat er een hartslagmeter in de oordopjes gebouwd zit. Ook zijn ze waterbestendig. Wat minder fijn is aan de Beats Powerbeats Pro is dat er geen ANC in de oordopjes zit.

Pluspunten

Minpunten

Sony LinkBuds S

sony linkbuds s

De Sony LinkBuds S zijn  lichte en kleine oordopjes met Noise Canceling. De oordopjes zitten heerlijk in je oren en de geluidskwaliteit is top. 

De oordopjes komen in vier verschillende kleuren. De oordopjes zijn gemaakt van gerecyclede plastic water dispensers, waardoor elk paar earbuds een uniek marmer patroon heeft.

Pluspunten

Minpunten

Jabra Elite Active 75t

jabra elite active 75t

Deze oordopjes zijn speciaal ontworpen voor degene met een actieve lifestyle. De Jabra Elite Active 75t is volledig waterdicht en waterbestendig. De oordopjes zijn voorzien van Active Noise Cancelling en hebben een goede geluidskwaliteit. 

Wat fijn is, is dat de oordopjes klein van formaat zijn en niet snel uitvallen. De batterijduur van de Jabra Elite Active 75t is zo’n 7,5 uur. Dat lijkt mij wel genoeg voor een flinke work-out. 😉

Pluspunten

Minpunten

Sony WF-1000XM4

sony wf 1000xm4 case

Nog een topper van Sony: de Sony WF-1000XM4. Deze oordopjes zitten als gegoten en hebben een geweldige Active Noise Canceling. Vergeten je oordopjes op te laden? Binnen vijf minuten heb je weer een uur aan luisterplezier. 

De Sony WF-1000XM4 staan bekend om de goede geluidskwaliteit én ze zijn ook nog eens waterdicht. De perfecte oordopjes voor tijdens het sporten dus.

Pluspunten

Minpunten