De 6 Beste Earbuds voor het Hardlopen

Beste oordopjes voor hardlopen

Tijdens het hardlopen is het fijn als je goede oordopjes hebt die speciaal ontwikkeld zijn voor intensieve workouts. De oortjes moeten aan een aantal eisen voldoen om jou te ontzorgen tijdens je hardloopsessies.

1. Apple Airpods Pro

apple airpods pro

De Apple Airpods Pro zijn voor de Apple-fanaten uiterst geschikt voor het hardlopen. Over het algemeen blijven ze bij iedereen heel goed zitten. Uit de oortjes komt kraakhelder geluid van goede kwaliteit, en om jezelf helemaal af te sluiten beschikken ze over Noise Cancelling. Muziek en volume bedienen doe je eenvoudig met de knopjes aan de zijkant.

Pluspunten

Minpunten

2. Rolfstone Nova Sport

rolfstone nova sport

De Rolfstone Nova Sport earbuds zijn ontwikkeld in Nederland. Het zijn robuuste oortjes die wel tegen een stootje kunnen. Zelfs bij de meest intensieve sportsessie zullen ze niet uit je oren vallen. De oordopjes beschikken over een stevige bass waardoor jij dat rondje extra niet overslaat.

Pluspunten

Minpunten

3. Beats® Powerbeats Pro

beats powerbeats pro

De PowerBeats Pro leveren geweldige kwaliteit zoals je van Beats gewend bent. Door het oorhaakje weet je zeker dat ze bij welke-beweging-dan-ook niet uit je oren zullen schieten. Het geluid is fantastisch en de oortjes bieden veel functies en mogelijkheden. Voor deze geweldige kwaliteit betaal je alleen wel een redelijk hoge prijs.

Pluspunten

Minpunten

4. Bose Sport Earbuds

bose earbuds sport

Volgens Bose ‘ontwikkeld voor je beste work-out ooit’. Met de Sport Earbuds krijg je extra motivatie door het levensechte geluid die deze oortjes leveren. Met de extra eartips pas je ze precies aan naar de vorm van jouw oor. Het geluid is geweldig, de microfoon is kraakhelder en water en zweet is geen probleem. 

Pluspunten

Minpunten

5. Samsung Galaxy Buds Pro

samsung galaxy buds pro

De Galaxy Buds Pro is een mooie keuze voor de Samsung-gebruikers onder ons. Met Noise Cancelling kan je jezelf helemaal afsluiten van de omgeving. Met de omgevingsgeluidmodus hoor je je omgeving juist wél tijdens het luisteren van muziek. De kwaliteit van het geluid is gewoon echt heel goed; vergelijkbaar met de AirPods Pro.

Pluspunten

Minpunten

6. JBL Endurance Race (TWS)

jbl endurance sport

De Endurance Race oordopjes van JBL zijn (redelijk goedkope) earbuds speciaal voor sporters. Ondanks de prijs gaan de oortjes tot 10 uur lang mee, is de geluidkwaliteit goed en hebben ze een comfortabele pasvorm in het oor. Met Ambient Aware hoor je wat er om je heen gebeurt, en met de TalkThru modus kan je gesprekken voeren zonder je oortjes uit te hoeven doen.

Pluspunten

Minpunten

Wat is belangrijk bij het kopen van oortjes voor het hardlopen?

Al deze bovenstaande oortjes lijken best wel op elkaar, maar toch zijn ze erg verschillend door alle verschillende eigenschappen en mogelijkheden die ze bieden. Hieronder leggen wij goed uit waar je op moet letten bij het kopen van oortjes voor het hardlopen!

Stevig en comfortabel in de oren

De meeste hardlopers kennen de irritatie van: tijdens het rennen steeds weer je oordopjes goed in je oor moeten steken. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor oortjes die strak, en natuurlijk ook comfortabel in de oren zitten. 

Bij het selecteren van de bovenstaande modellen hebben we onderzocht of de oortjes wel écht goed blijven zitten. En bij de meeste merken hebben ze tijdens het ontwikkelen veel focus gelegd op de pasvorm van de oortjes.

Waterbestendig (of waterdicht)

Wanneer je veel zweet of buiten hardloopt is het van belang dat je oortjes waterdicht of waterbestendig zijn. Alle bovenstaande modellen hebben een goede ‘IP-Classificatie’. Dit betekent bij alle modellen dat ze waterbestendig zijn, en dus niet kapot zullen gaan door zweet of een grote plensbui.

Sterke geluidsprestaties

De muziek door mijn oortjes heeft ook grote invloed op mijn prestaties, en daar zal ik vast de enige niet in zijn. 

Als muziek jou dat extra steuntje in de rug geeft, kies dan voor oortjes met sterke geluidsprestaties. Vooral een diepe bas kan jouw motivatie naar een hoogtepunt brengen.

Makkelijk te bedienen

Tijdens het rennen wil jij de controle over de muziek, het volume en oproepen blijven behouden zonder je telefoon uit de zak te hoeven halen. 

Daarom is het erg fijn als je al deze functies kan bedienen op de oortjes zelf. Bij (bijna) alle modellen hierboven zijn al deze functies eenvoudig te bedienen met de vingers.

Chester
Fan van allerlei gadgets die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Schrijft reviews over verschillende producten, waaronder draadloze oordopjes voor EarBuds.nl.