Beste earbuds voor bellen

beste earbuds voor bellen

Wat zijn nou de beste earbuds voor bellen? Bellen met earbuds doen we allemaal. Het is veel comfortabeler dan een telefoon tegen je oor aan houden en niemand kan je gesprek ongegeneerd meeluisteren. In deze review ga ik de top 5 beste earbuds voor tijdens het bellen voor je uitzoeken.

Beste earbuds voor bellen: waar moet je op letten?

Voordat ik mijn onderzoek naar de beste earbuds voor bellen begin, is het handig om te weten waar ik op moet letten. Wat zoek ik in earbuds? Waar moeten deze aan voldoen?

Voor mij is het ten eerste belangrijk dat ik de andere persoon aan de lijn goed kan verstaan. Een goede geluidskwaliteit is dus zeker een pré.

Daarnaast wil ik dat degene waarmee ik bel, mij goed kan verstaan. Daarom is een uitstekende microfoon essentieel. Je wilt jezelf niet continu hoeven herhalen natuurlijk.

Ook vind ik het vaak vervelend als earbuds bedraad zijn. De bedrading gaat me vaak in de weg zitten en ik vergeet wel eens mijn telefoon mee te nemen als ik ga lopen. Als gevolg dat de plug eruit schiet en de verbinding weg is. Draadloze oordopjes zijn voor mij dus het handigste tijdens het bellen.

Als laatste hoef ik, als ik in een ruimte met andere mensen zit, niet mijn omgeving te horen. Ik wil me volledig kunnen focussen op het telefoongesprek. ANC kan dus niet ontbreken bij oordopjes om te bellen.

Beste earbuds voor bellen: de top 5

Na heel wat earbuds te hebben getest, was ik benieuwd geworden welke nou het beste waren voor bellen. Hier is een top 5 uitgekomen, met opties voor ieder mobiel apparaat.

Apple AirPods 2

apple airpods 2

De AirPods van Apple kennen we natuurlijk allemaal. Maar waarom zijn de tweede generatie earbuds van Apple dan zo geschikt om mee te bellen?

Dat komt voornamelijk door de sensoren en de bediening van de AirPods. Ze bevatten namelijk twee bundelvormende microfoons, twee optische sensoren en versnellingsmeters die beweging en spraak detecteren. Om een gesprek op te nemen hoef je enkel dubbel te tikken of Siri in te schakelen. “Hé, Siri, bel …”. Heel handig dus, want je hebt je telefoon amper meer nodig.

Daarnaast speelt voor mij de batterijduur een grote rol. Ik vind het namelijk heerlijk om urenlang te kunnen kletsen met vriendinnen en niet te hoeven letten of mijn oordopjes bijna leeg zijn. Je kunt met de Apple AirPods 2 tot vijf uur lang luisteren en drie uur lang een gesprek voeren na een keer opladen. Na 15 minuten in de case te hebben gezeten, heb je weer twee uur gesprekstijd.

Als laatste kun je de AirPods met al je Apple producten verbinden. Zo kun je ze dus ook verbinden met je laptop, iPad of iWatch. Handig!

De Apple AirPods 2 zijn verkrijgbaar voor €159,-.

JBL LIVE Pro+

jbl live pro+

Op nummer twee staan de JBL LIVE Pro+. Deze draadloze earbuds beschikken over wel zes microfoons, waardoor je gesprekken helder kunt voeren. Over de geluidskwaliteit van de JBL LIVE Pro+ ben ik ook zeer te spreken. De earbuds beschikken over 11 mm dynamische drivers en worden aangedreven door de JBL Signature Sound.

Wat ik ook heel fijn vind aan de JBL LIVE Pro+ is de ANC. De True Adaptive Noise Cancelling past zich namelijk automatisch aan zijn omgeving aan. Je kunt de omgevingsgeluiden amper meer horen, wat super fijn is wanneer je je volledig wilt kunnen focussen op je telefoontje. Daarnaast kun je ook de Smart Ambient modus inschakelen, waardoor je de omgeving dus wel heel goed kunt horen, zonder je earbuds uit je oren te hoeven halen.

De JBL LIVE Pro+ is verkrijgbaar voor €109,-.

Apple AirPods 3

apple airpods 3

Het grote broertje van de tweede generatie AirPods, zijn de Apple AirPods 3. Deze earbuds hebben een batterijduur van 30 uur (inclusief de case). Je kunt met de Apple AirPods 3 tot 6 uur lang luisteren na één keer opladen.

Elke generatie AirPods komt met vier microfoons. De geluidskwaliteit ten opzichte van de vorige generaties is ook een stuk verbeterd. Het geluid klinkt een stuk helderder en beschikt over Spatial Audio. Dit is een nieuwe audiotechniek waardoor het lijkt of het geluid uit een specifieke richting komt.

Net als de vorige generatie AirPods, zijn de Apple AirPods 3 makkelijk te bedienen. Het enige verschil is dat het dubbel tikken is vervangen door druksensoren. Wil je een gesprek opnemen, dan druk je een keer op de steel.

De Apple AirPods 3 zijn verkrijgbaar voor €209,-.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

samsung galaxy buds 2

Voor Samsung gebruikers zijn de Samsung Galaxy Buds 2 Pro de beste optie. Deze earbuds beschikken over ANC, hebben een uitstekende geluidskwaliteit en zijn gemakkelijk te verbinden met jouw Samsung apparaat.

Door de noise cancelling kun je je volledig afsluiten van je omgeving. Wil je je omgeving toch kunnen horen, dan kun je de Ambient Mode inschakelen. Met deze modus lijkt het net of je geen earbuds in hebt.

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro beschikken over helder 24-bits geluid. Hierdoor kun je degene waarmee je belt goed verstaan. De Samsung Galaxy Buds 2 Pro beschikken ook over een Voice Detect functie. De ANC en omgevingsgeluiden worden automatisch aangepast wanneer je begint met praten. Wanneer deze onbedoeld aanstaat en je wilt bellen, kan het zijn dat de earbuds overschakelen naar Ambient Mode. Voor tijdens het bellen is het dus verstandig om deze modus uit te schakelen.

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn verkrijgbaar voor €189,-.

JBL Tune 230 NC TWS

jbl tune 230nc tws

Een andere goede optie van JBL is de JBL Tune 230 NC TWS. Deze earbuds beschikken over ANC en een Smart Ambient modus. Door de ruisonderdrukking met de vier microfoons te combineren, kun je gemakkelijk bellen zonder gestoord te worden door je omgeving. De Ambient Aware modus laat je zelf bepalen hoeveel geluid je toelaat.

Samen met de case heeft de JBL Tune 230 NC TWS een batterijduur tot 40 uur. Na 10 minuten opladen heb je weer twee uur lang afspeeltijd.

Een nadeel van de JBL Tune 230 NC TWS is dat de earbuds niet beschikken over Touch controls. Je hebt je telefoon nodig om het volume te bedienen en gesprekken op te nemen.

De JBL Tune 230 NC TWS is verkrijgbaar voor €70,-.

Welke earbuds hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding?

Aan goede earbuds hangt vaak een prijskaartje. Welk van de top 5 heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding?

Welke earbuds het meest geschikt zijn ligt eraan welke mobiele telefoon je hebt. Voor Apple gebruikers kan ik de AirPods natuurlijk aanraden. Op nummer 1 in mijn lijstje staan de Apple AirPods 2, dus deze kan ik het beste aanraden voor eigenaren van Apple telefoons.

Hetzelfde geldt voor Samsung gebruikers. Deze kunnen het beste kiezen voor de Samsung Galaxy Buds 2 Pro.

Het voordeel van earbuds kiezen van hetzelfde merk, is de naadloze verbinding. Wel hebben de Samsung Galaxy Buds een langere batterijduur dan de Apple AirPods en beschikken over veel dezelfde functies. Bovendien zijn de earbuds van Samsung een stuk goedkoper dan de AirPods.

Wanneer ik zou moeten kiezen tussen de JBL LIVE Pro+ en de JBL Tune 230 NC TWS, zou ik persoonlijk kiezen voor de JBL LIVE Pro+. Deze earbuds hebben een betere geluidskwaliteit en beschikken over Touch Control. De prijs-kwaliteitsverhouding is in mijn mening bij de JBL LIVE Pro+ beter.

Welke van deze earbuds heeft de beste microfoon?

Zoals ik al vaker in dit artikel heb benoemd, is dat de microfoon van earbuds heel belangrijk is. Earbuds met bedrading beschikken vaak over een betere microfoon, maar zijn onpraktisch. Welk van deze draadloze earbuds heeft de beste microfoon?

Dat zijn de JBL LIVE Pro+! De microfoon van deze earbuds is kraakhelder. Je hoeft jezelf dus niet te herhalen, wanneer je aan het bellen bent.

De Apple AirPods 2 hebben de beste microfoon onder Apple producten.

Tot slot

Uiteindelijk zijn de JBL LIVE Pro+ mijn favoriet. Zelf ben ik een Apple gebruiker en gebruik ik doorgaans de Apple AirPods Pro. De JBL LIVE Pro+ zijn een goed alternatief voor mij.

Hopelijk ben je nu op de hoogte wat de beste earbuds voor bellen zijn. Heb je zelf een favoriet? Laat dan vooral jouw mening aan ons weten!