Jabra Elite 75t review

jabra elite 75t review

Wat vind ik van de Jabra Elite 75t? In deze Jabra Elite 75t review ga ik de oordopjes voor je uittesten en uitgebreid vertellen wat ik ervan vind. Ik ben heel benieuwd naar deze earbuds. Tijd om ze te gaan testen dus!

De Jabra Elite 75t

De Jabra Elite 75t zijn draadloos ontworpen met ANC en een kraakhelder geluid. Ze zijn daarnaast getest op een goede pasvorm, waardoor iedereen gebruik zou kunnen maken van de earbuds. De Jabra Elite 75t wordt bestempeld als de beste earbuds van het merk Jabra.

Waarom zou je de Jabra Elite 75t moeten aanschaffen?

Als je al een tijdje op zoek bent naar goede kwaliteit oordopjes met een uitstekende geluidskwaliteit, dan zijn de Jabra Elite 75t wat voor jou. De oordopjes zitten super comfortabel en vallen niet snel uit. Daarnaast is de batterijduur redelijk lang en zijn de oordopjes naadloos te verbinden met meerdere iOS of Android apparaten.

Over het merk Jabra

Het merk Jabra heeft veel audioproducten voor verschillende gelegenheden. Zo hebben ze oordopjes ontworpen voor op het kantoor, in de sportschool, voor tijdens een vergadering, voor thuis of voor wanneer je op een callcenter werkt.

Jabra elite 75t

De belangrijkste functionaliteiten

Wanneer ik oordopjes ga testen, is het belangrijk dat ik op meerdere aspecten let. Zo kan ik een zo goed mogelijk beeld vormen over in dit geval de Jabra Elite 75t. Hieronder beschrijf ik de belangrijkste functionaliteiten van de Jabra Elite 75t voor je.

Draagcomfort

Een van de belangrijkste aspecten van earbuds is voor mij het draagcomfort. Je kent het wel als je uren achter elkaar lang oordopjes in hebt, dat je dan pijn in je oren krijgt. Bij de Jabra Elite 75t had ik hier geen moment last van. De oordopjes zijn super comfortabel om te dragen.

De oorkussens

De Jabra Elite 75t oordopjes komen met drie verschillende maten siliconen oorkussens. Wat mij opviel tijdens het testen van de Jabra Elite 75t oordopjes is dat ze vrij diep in je oor gaan. Voor mij was dit geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen geen fijn gevoel is. Mocht je hier zelf last van hebben, dan raad ik aan een grotere maat oorkussen te proberen. Zo kan het oordopje minder ver je oor in.

1000x1200

Stabiliteit

Het laatste wat je wilt is dat je oordopjes uitvallen terwijl je midden in een belangrijk telefoongesprek zit. Daarom is de stabiliteit van de earbuds heel belangrijk. De Jabra Elite 75t zijn niet zo stabiel als earbuds die ontworpen zijn voor het sporten, maar ze doen goed hun werk. Ze vallen niet makkelijk uit. Door de verschillende maten oorkussens kun je de oordopjes aanpassen aan je oor.

Design

Het design van de Jabra Elite 75t is vrij minimalistisch. Ze komen voor in de kleuren zwart en goud. Ook is er nog een optie voor zwarte oordopjes met titanium finish. Wat ik persoonlijk heel mooi vind aan de Jabra Elite 75t is dat de buitenkant van de oordopjes plat zijn en ze dus niet ver buiten je oor uitsteken. De oordopjes zijn klein van formaat en vallen niet erg op wanneer je ze draagt.

Touch-control

De touch-control van de earbuds werkt los van elkaar. Met één keer drukken op het linker oordopje bedien je de ANC, met een dubbele klik ga je naar het volgende nummer, met drie keer drukken speel je het nummer opnieuw af en wanneer je het oordopje ingedrukt houdt, verlaag je het volume.

Door een keer te drukken op het rechter oordopje zet je het nummer op pauze of beantwoord/beëindig je een gesprek, door dubbel te drukken weiger je een gesprek en door het oordopje ingedrukt te houden verhoog je het volume.

oplaad case jabra elite 75t

Oplaad case

Net als de oordopjes zelf heeft de oplaad case een matzwart design. De case heeft een platte onderkant waardoor je hem rechtop kunt zetten. Je kunt de oplaad case gemakkelijk openen met een hand en heeft een stevige sluiting. Het is dus onwaarschijnlijk dat de case zomaar open schiet. Je kunt de case opladen met een USB-C kabel.

Accuduur

Wanneer de oordopjes volledig zijn opgeladen gaan ze tot 7 uur lang mee. Met een volle oplaad case kun je de earbuds drie tot vier keer volledig opladen. De totale batterijduur van de Jabra Elite 75t is 27 uur. Het volledig opladen van de earbuds duurt ongeveer 1,5 uur.

Noise canceling

De ANC van de Jabra Elite 75t vind ik over het algemeen heel fijn. Wat me wel opvalt is dat wanneer ik op straat loop, sommige harde geluiden toch door de noise canceling heen komen. Denk bijvoorbeeld aan een bus die hard langs komt rijden of getoeter van auto’s.

De geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Jabra Elite 75t vind ik persoonlijk vrij scherp. Mijn voorkeur gaat uit naar wat neutralere tonen. Het geluid van de Jabra Elite 75t is voor sommige muziekgenres wat overweldigend. Als je dit wel fijn vind, zijn deze oordopjes zeker geschikt voor je!

Jabra elite 75t

Low-latency

Wanneer je een filmpje op je telefoon wilt kijken heb je geen zin in vertraging op de lijn. Als je de Jabra Elite 75t gebruikt voor iOS of Android apparaten is dit geen probleem. Wanneer je ze met je pc wilt koppelen, zit er echter wel vertraging tussen het beeld en geluid. Dit kan variëren per type pc.

Magnetische oordopjes

Een grappig feitje over de Jabra Elite 75t is dat de oordopjes magnetisch zijn. Wanneer je de oordopjes dus in je broekzak hebt zitten, kleven ze aan elkaar. Handig! Zo raak je niet maar een oordopje kwijt.

Waterresistentie

De Jabra Elite 75t zijn waterdicht voor zachte regen of zweet. Je kunt er echter niet mee douchen, zoals je wel zult begrijpen. De earbuds zijn bekroond met een IP55 certificaat.

De microfoon

Als ik de kwaliteit van de microfoon van de Jabra Elite 75t moet omschrijven, zou dit medium zijn. De geluidskwaliteit is niet kraakhelder, maar ook niet zo slecht dat de andere persoon je niet kan verstaan. Je hoeft je dus niet meerdere keren te herhalen. Als je de oordopjes in hebt op de werkvloer, zou ik ze toch even uitdoen als je gebeld word.

550x237

De prijs

De Jabra Elite 75t is verkrijgbaar voor €230,-. Een flinke prijs voor oordopjes. Als ik de prijs vergelijk met de kwaliteit van de oordopjes, kan ik wel stellen dat de prijs het waard is. Echter zijn er heel veel oordopjes op de markt die dezelfde kwaliteit bieden voor een lagere prijs.

Wat vinden anderen van de Jabra Elite 75t?

Wanneer ik andere reviews bekijk van de Jabra Elite 75t komen er alleen maar goede verhalen naar voren. In bijna alle reviews komt het comfort van de earbuds sterk naar voren. Sommigen beweren dat de Jabra Elite 75t beter zijn dan de tweede generatie AirPods.

Een sterke bas

Wat ook veel naar voren komt in reviews over de Jabra Elite 75t is dat de bas soms wat te sterk kan zijn. Als je dit fijn vind en dit past bij het muziekgenre dat je graag luistert, dan zijn de Jabra Elite 75t helemaal geschikt voor jou. Mocht dit niet zo zijn, dan kan het geluid soms wat overweldigend zijn.

Fascinerende batterij

Daarnaast komt veel naar voren, en daar ben ik ook zeer enthousiast over, dat de batterij zo snel oplaadt. Binnen 1,5 uur heb je volledig opgeladen oordopjes. Zo hoef je niet lang te wachten om weer te kunnen genieten van je muziek.

Tot slot

Ik hoop je van genoeg informatie over de Jabra Elite 75t te hebben voorzien. Heb je de earbuds zelf getest? Laat ons dan vooral weten wat jij van de earbuds vindt!

Jabra elite 75t in case

FAQ

Je hebt nu de meeste informatie over de Jabra Elite 75t wel ontvangen. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen voor je. 

Hoe kan ik de Jabra Elite 75t koppelen?

De earbuds Jabra Elite 75t zijn te verbinden via Bluetooth. Ze beschikken over de Bluetooth 5.0 versie. Ook zijn de Jabra Elite 75t te verbinden met twee verschillende apparaten. De oordopjes beschikken niet over NFC pairing. Dit maakt ze moeilijk te verbinden met NFC producten.

Wat is het verschil met de Jabra Elite Active 75t?

De Jabra Elite Active 75t zijn wat groter dan de Jabra Elite 75t. Daarnaast gaat de batterij van de Jabra Elite 75t langer mee dan de Active variant. Waar je de Jabra elite 75t 3 tot 4 keer kan opladen met de case, kan je de Jabra Elite Active 75t maar 2 keer volledig opladen met de case. De Jabra Elite Active 75t hebben een hogere IP rating, namelijk de IP57. Dit toont aan dat ze beter tegen water kunnen dan de Jabra Elite 75t.