Hoe JBL-oordopjes koppelen aan mijn Samsung?

jbl oortjes koppelen samsung

Wil je jouw draadloze JBL-oordopjes koppelen met een Samsung apparaat? Dit verloopt altijd net iets anders dan bij een IPhone.

Komen jouw oordopjes helemaal nieuw uit de verpakking, dan zitten deze nog niet in de meegeleverde case, waardoor de oordopjes leeg zijn. Plaats om te beginnen daarom beide oortjes in de case en wacht minimaal 10 minuten totdat ze voldoende zijn opgeladen.

Verbinden met jouw Samsung

  1. Controleer of de oordopjes voldoende zijn opgeladen. Open hiervoor de case en wacht totdat het lampje blauw knippert.
  2. Haal één van de twee oordopjes uit de case. Knippert het LED-licht op het oordopje enkel in blauw? Houd dan de grote blauwe knop bovenop het oordopje 5 seconden ingedrukt, deze wordt nu uitgeschakeld. Houd de knop nogmaals 5 seconden ingedrukt om weer in te schakelen, totdat deze blauw en wit gaat knipperen. De oordopjes kunnen nu worden gekoppeld aan jouw Samsung.
  3. Ga op jouw Samsung naar ‘instellingen’, ‘connecties’ en vervolgens ‘bluetooth’. Hier schakel je de bluetooth op jouw mobiele telefoon aan.
  4. Selecteer de naam van de JBL-oordopjes uit de lijst.5. Haal nu ook het andere oordopje uit de case. Beide oordopjes moeten nu blauw knipperen. Hiermee zijn ze gekoppeld aan jouw mobiele telefoon.

My JBL Headphones App

Om de verschillende functies op jouw oordopjes te bedienen, installeer je de ‘My JBL Headphones’ app. Via deze app kun je kiezen tussen Active Noise Cancelling om omgevingsgeluid te onderdrukken, Ambient Aware om je juist bewust te blijven van je omgeving, of TalkTru om moeiteloos een gesprek te kunnen voeren terwijl je de oordopjes draagt.

Met de Check My Best Fit functie kun je controleren of je de juiste pasvorm hebt gekozen voor jouw oren. De oordopjes worden namelijk geleverd met verschillende dopjes in meerdere maten. Het resultaat van de test geeft je in de app aan of je één of beide oordopjes dient te verruilen voor een andere maat.

Tot slot kun je met de app de functie Automatisch Afspelen En Pauzeren selecteren. Activeer je deze functie, dan zal de muziek die je aan het afspelen bent automatisch pauzeren zodra je één oordopje uit doet en weer herstarten zodra je deze weer in doet.

Julia van der Hoek
Julia is student informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vanuit haar passie voor schrijven en gadgets, schrijft ze graag over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van earbuds.